Svenske kvinder skal i fængsel for pengetransport

Omkring 20 svenske statsborgere er i år blevet anholdt i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Toldere og politifolk har i Kastrup Lufthavn afsløret en stribe svenske statsborgere, der forsøgte at rejse til Tyrkiet med store kontantbeløb i kufferterne. (Arkivfoto) <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Toldere og politifolk har i Kastrup Lufthavn afsløret en stribe svenske statsborgere, der forsøgte at rejse til Tyrkiet med store kontantbeløb i kufferterne. (Arkivfoto) Claus Bech/Ritzau Scanpix

To kvinder bosat i Landskrona i det sydlige Sverige er sent tirsdag blevet idømt fængsel, fordi de forsøgte at rejse ud af lufthavnen i Kastrup med i alt 3,8 millioner kroner i kontanter.

Det oplyser Københavns Politi.

Københavns Byret har idømt en kvinde på 18 år fængsel i et år og tre måneder, mens en 39-årig har fået fængsel i et år og ni måneder. Dommen er omtalt i et opslag på Twitter.

Det var i slutningen af maj, at de blev afsløret med de mange penge i forskellig valuta i bagagen, og byretten har i en dom slået fast, at der var tale om forsøg på hvidvask.

I retten har kvinderne nægtet sig skyldige. De havde billet til Istanbul, men kom altså ikke i luften.

En lang række lignende sager er i løbet af året blevet rejst af myndighederne. I alt er omkring 20 svenske statsborgere blevet anholdt og varetægtsfængslet, oplyste Københavns Politi i oktober. Samtlige havde kurs mod den tyrkiske storby.

Anholdelser og fængslinger har åbenbart ikke haft en afskrækkende virkning.

De første sager opstod i februar, og siden er der sket for talrige rejsende, at de ikke er kommet op at flyve som planlagt. For eksempel blev syv svenske statsborgere anholdt 30. september med, hvad der svarer til 12 millioner danske kroner.

De to kvinder i tirsdagens dom er i familie med hinanden og har syrisk baggrund. De overvejer nu, om de vil anke til landsretten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.