Teenager kørte om kap midt i København og dræbte 21-årig

En nu 20-årig mand er skyldig i sidste år at have kørt om kap på Borups Allé, hvor han ramte mand i lyskryds.

Der blev lagt blomster til minde om den 21-årige mand, der en juninat sidste år blev ramt af en bil i krydset mellem Borups Allé og Mågevej i København. Han døde på stedet. (Arkivfoto) <i>Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix</i>

Der blev lagt blomster til minde om den 21-årige mand, der en juninat sidste år blev ramt af en bil i krydset mellem Borups Allé og Mågevej i København. Han døde på stedet. (Arkivfoto) Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Sammen med tre venner var en 21-årig sidste år på vej hjem fra fest. Men han kom aldrig hjem. I krydset mellem Borups Allé og Mågevej blev han ramt af en Mercedes, der kørte om kap med en anden bil.

Onsdag er en nu 20-årig mand kendt skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Han var 19 år, da han sad bag rattet i den lejede bil.

Det er et enigt nævningeting ved Retten på Frederiksberg, der er nået frem til, at den 20-årige har begået uagtsomt manddrab og vanvidskørsel.

Afgørelsen fik flere i den proppede retssal til at græde, mens andre snøftede og havde røde øjne. Pårørende til både den døde og den 20-årige var mødt op, og ved retsmødets begyndelse var der for mange - alt for mange.

Det fik retsbetjente til at dele små, gule sedler med numre på ud til de fremmødte for at sikre, at flere end 28 personer ikke fandt vej til retslokalets træstole.

Ulykken i krydset nær Bispeengbuen skete klokken 01.20 natten til den 20. juni sidste år. På stedet må man køre maksimalt 60 kilometer i timen, men den 20-årige kørte meget hurtigere.

- Retten har fundet det bevist, at tiltalte kørte kapkørsel med en hastighed på op mod 145 kilometer i timen. Hastigheden ved påkørslen var mindst 100 kilometer i timen, men sandsynligvis op mod 112 kilometer i timen, sagde retsformand Louise Falkenberg, da hun læste begrundelsen for kendelsen op.

Og selv om den 21-årige var beruset og formentlig gik ud for rødt lys, er det ikke årsagen til påkørslen, mener retten.

- Ud fra bilinspektørens forklaring og andre beviser, lægger retten til grund, at årsagen til påkørsel var høj hastighed og kapkørsel. Det har hindret, at han kunne bremse op eller undvige. Hans opmærksomhed var på kapkørsel og ikke trafik eller sikkerhed, læste Louise Falkenberg højt.

Som straf bør den 20-årige idømmes fire år og seks måneders ubetinget fængsel, frakendt kørekort i syv år og udvisning for bestandig, mener anklagemyndigheden.

- Da han (den 20-årige, red.) kørte den aften, var det ind gennem i byen med hastigheder, som hører til på motorvejen, sagde anklager Mie Mahler i sin procedure og henviste samtidig til kapkørslen og hensynsløshed.

- Den form for kynisme skaber fare, utryghed og fik fatale konsekvenser, sagde anklageren.

Hun henviste til den seneste skærpelse på området, der betyder, at straffen for vanvidskørsel er blevet sat op med 150 procent.

Modsat mener mandens forsvarer, Anders Schønnemann Olesen, at der kun kan blive tale om fængsel i tre år og fire måneder. Derudover argumenterede han for, at der kun gives en advarsel om udvisning.

- Han er født på Herlev Hospital, han har gået i skole her, alle hans venner og familie er her, og han har aldrig været i hjemlandet. Han har begået noget frygteligt, dumt og uerstatteligt, men han skal ikke udvises. Han begik det i et øjebliks dumhed og uagtsomhed, sagde forsvareren.

Under retsmødet sad den 20-årige helt stille og lyttede med. I en pause spiste han lakridsbolsjer, og flere gange så han ud på sine pårørende med et trist blik.

Dommen mod ham ventes onsdag eftermiddag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden