Teenagere fængslet for knivrøveri ved Ørstedsparken

Offer blev stukket to gange i ryggen og snittet i ansigtet. Tre er anholdt og fængslet i sagen.

Politiet har anholdt tre personer i forbindelse med efterforskningen af en sag fra 8. maj, hvor to personer blev stukket ned i området mellem Ørstedsparken og Nørre Farimagsgade i København.

De er sigtet for at have stukket deres offer to gange i ryggen og snittet ham i ansigtet, da de forsøgte at berøve ham omkring klokken 04 om morgenen den 8. maj.

Onsdag blev de to - to teenagere på 16 og 18 år - fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten i Københavns Byret.

Begge nægtede sig skyldige, men dommeren vurderede, at mistanken mod dem var så velunderbygget, at han valgte at varetægtsfængsle dem.

Onsdag aften anholdt Københavns Politi så endnu en mand i sagen.

Der er tale om en 18-årig mand, er sigtet for det samme som de to andre. I et grundlovsforhør torsdag blev også han varetægtsfængslet, oplyser den centrale efterforskningsleder Anders Frederiksen.

Det har ikke være muligt at få oplyst, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Det var en mand på 36 år og en dreng på 16, som blev stukket ned ved Ørstedsparken den 8. maj. Politiet har tidligere sagt, at man mener, der er er en sammenhæng mellem de to sager.

De to nu fængslede mænd er imidlertid kun sigtet for det ene overfald. Af den sigtelse, som onsdag blev læst op i dommervagten, fremgår det ikke umiddelbart, om offeret i sagen er den 16-årige eller den 36-årige.

Ud over selve sigtelsen kom der i forbindelse med onsdagens retsmøde ikke noget offentligt frem om sagen. Retsmødet blev af hensyn til politiets videre efterforskning holdt for lukkede døre.

Sigtelserne i sagen drejer sig om forsøg på røveri og for grov vold.

De to, som allerede er fængslet, skal foreløbig sidde fængslet i 13 dage. Herefter kan retten efter anklagemyndighedens begæring eventuelt forlænge fristen.

Den tredje mand bliver stillet for en dommer senere torsdag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden