Tiltale: Ofre fik revet dyre Rolex-ure af håndleddene

Tre mænd er tiltalt for ved tricktyveri og røveri at anskaffe sig genstande som blandt andet dyre Rolex-ure.

Der er afsat tre retsdage i Københavns Byret til en sag om blandt tyveri og røveri af Rolex-ure. (Arkivfoto). <i>Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix</i>

Der er afsat tre retsdage i Københavns Byret til en sag om blandt tyveri og røveri af Rolex-ure. (Arkivfoto). Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

En juli nat i 2022 blev en mand ved Ny Adelgade i København trukket ned på jorden og fik revet sit Rolex-ur til en værdi af 140.000 kroner af håndleddet.

Efterfølgende stak to gerningsmænd af med uret.

Det fremgår af anklageskriftet i en sag, hvor tre mænd er tiltalt for snyde, stjæle og røve sig til flere dyre Rolex-ure, iPhones og Apple Airpods på gaden i det centrale København.

Sagen begynder onsdag i Københavns Byret og anklagemyndigheden går efter at udvise to af mændene for bestandigt og en af mændene i mindst 12 år.

De tre mænd er i alderen 29, 30 og 32 år og har angiveligt i løbet af sommeren 2022 stjålet flere dyre genstande fra ofre - i nogle tilfælde med hårde midler.

Den 21. juli omkring klokken 04.30 om natten ved Vester Voldgade i København frarøvede en af de tiltalte to personer for et Rolex-ur til en værdi af 86.600 kroner, fremgår det af anklageskriftet.

Det gjorde han ved at skubbe til den ene og rive uret af armen på den anden.

De to ofre forsøgte efterfølgende at få uret tilbage, hvorefter den tiltalte ifølge anklagen sprøjtede dem begge i ansigtet med en peberspray og stak af med uret.

De to mænd har angiveligt også taget mere luskede metoder i brug for at få fat i værdigenstandene.

Den 3. juli omkring klokken 04.45 ved metrostationen Kongens Nytorv i København har de stjålet et armbåndsur af mærket Rolex til en værdi af 76.150 kroner, fremgår det af anklagen.

Her afledte de offerets opmærksomhed ved at gnide deres ben op ad offerets ben, så denne kom ud af balance. Herefter fratog en af de tiltalte offerets ur, lyder det.

Sagen er berammet til 9., 14. og 16. november i Københavns Byret.

Forsvareren til en af de tiltalte oplyser, at han nægter sig skyldig. En af forsvarerne ønsker ikke at udtale sig, mens den tredje ikke er vendt tilbage på Ritzaus henvendelse.

Anklagemyndigheden har ikke ønsket at udtale sig om sagen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.