To drabsforsøg på markedsplads i Herning udløser ni års fængsel

35-årig herningenser nægtede sig skyldig, men er onsdag blevet dømt for to drabsforsøg og trusler.

En 35-årig herningenser er onsdag idømt ni års fængsel for to drabsforsøg og trusler. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

En 35-årig herningenser er onsdag idømt ni års fængsel for to drabsforsøg og trusler. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En 35-årig mand fra Herning er ved Retten i Herning blevet idømt ni års fængsel.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden, der ifølge TV MidtVest hedder Johan Vittus Jakob Charles Nielsen, er kendt skyldig i to drabsforsøg og for at fremsætte trusler.

De to drabsforsøg blev begået i juli sidste år på Markedspladsen i Herning.

En 31-årig mand blev 22. juli stukket med en kniv i ansigtet og havde fået et livstruende snitsår på halsen, som krævede akut behandling.

Den tiltalte blev hurtigt anholdt på sin bopæl, hvor han havde søgt hen efter episoden.

Den anden tiltale for drabsforsøg, som den 35-årige også blev kendt skyldig i, kom på baggrund af en episode to dage tidligere.

Det var ligeledes på Markedspladsen - 20. juli 2021 - hvor den dømte havde taget kvælertag på en anden mand, så han besvimede, og efterladt ham i den tro, at han var død.

Manden, der blev forsøgt kvalt, kom i lægebehandling og overlevede.

Anklagemyndigheden var gået efter at få manden idømt forvaring. Det er en straf på ubestemt tid, der anvendes, når der er tale om særligt farlige kriminelle.

Anklager Jakob Kjær erklærer sig dog tilfreds med straffen på ni års fængsel.

- Først og fremmest er jeg selvfølgelig tilfreds med, at retten har vurderet de to forhold fra den 20. og den 22. juli 2021 som drabsforsøg og dermed på samme måde som anklagemyndigheden, siger han.

Den tiltalte har under hele retssagen nægtet sig skyldig. Han har bedt om betænkningstid, i forhold til om han vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.