To mænd sigtes for at dræbe savnede Mia på ukendt vis

To 36-årige mænd nægter i Retten i Aalborg at have dræbt den forsvundne Mia Skadhauge Stevn.

To mænd på 36 år fremstilles torsdag formiddag i grundlovsforhør i Retten i Aalborg. Retsmødet foregår for lukkede døre, så politiets beviser og de sigtedes eventuelle forklaringer hemmeligholdes. <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

To mænd på 36 år fremstilles torsdag formiddag i grundlovsforhør i Retten i Aalborg. Retsmødet foregår for lukkede døre, så politiets beviser og de sigtedes eventuelle forklaringer hemmeligholdes. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Politiet mener, at to 36-årige mænd har dræbt den 22-årige Mia Skadhauge Stevn, der forsvandt efter en bytur i Aalborg søndag. Men politiet ved endnu ikke, hvordan det skal være sket.

For de to mænd sigtes for "på ukendt vis" i forening at have dræbt den unge kvinde på et tidspunkt fra den unge kvindes forsvinden søndag morgen og ind til mændenes anholdelse onsdag formiddag.

Det fortæller anklager Mette Bendix i Retten i Aalborgs store nævningeretssal torsdag formiddag. Her bliver de to 36-årige mænd fremstillet i grundlovsforhør, og anklageren vil kræve dem varetægtsfængslet.

De to mænd nægter sig skyldige, fortæller deres forsvarere.

Drabet er ifølge sigtelsen sket "et sted i Nordjylland", men er ikke nærmere præciseret.

De sigtede mænd har begge kort mørkt hår og er i retten iført sort tøj. De sidder roligt og lytter. Efter oplæsningen af sigtelsen er dørene blevet lukket, så resten af retsmødet hemmeligholdes.

Den 22-årige Mia Skadhauge Stevn var i byen i Jomfru Ane Gade natten mellem lørdag og søndag, og tidligt om morgenen forlod hun gaden i vestlig retning og er nu savnet på femte døgn.

Det sidste livstegn fra den unge sygeplejerskestuderende er søndag klokken 06.09, hvor videoovervågning viser, at hun stiger ind i en mørk bil. Politiet mener, at der kan være tale om en pirattaxa.

Onsdag fandt politiet så frem til en bil, der formentlig er identisk med den, hun steg ind i. Politiet anholdt de to 36-årige mænd og har siden efterforsket på flere adresser i Flauenskjold, Østervrå og ved Saltum.

Torsdag efterforskes også ved affaldsstationen Reno Nord i det østlige Aalborg, bekræfter politiet over for TV 2. To skovområder - Hammer Bakker og Dronninglund Storskov - undersøges også, skriver B.T.

Ifølge Ekstra Bladet er de to 36-årige barndomsvenner. Men de er blevet beskyttet af navneforbud, hvorfor oplysninger, der kan identificere dem, ikke må offentliggøres.

Siden politiets efterlysning er det væltet ind med henvendelser i sagen, og et massivt opbud af journalister i retten torsdag vidner også om den store opmærksomhed.

Trods mange hundrede tips i sagen er det endnu ikke lykkedes politiet at finde Mia Skadhauge Stevn. Efterforskningsleder Frank Olsen fra Nordjyllands Politi fortalte dog torsdag morgen, at de har en række spor at gå efter.

- Dem forfølger vi. Det indebærer blandt andet en kortlægning af hendes og de anholdtes færden. Hvor de har været hvornår. Det er det, vi arbejder ud fra. Blandt andet, sagde han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.