To timers retsmøde om Shah må ikke beskrives - for nu

1. december afgør Retten i Glostrup, om der fortsat skal være arrestordre mod Shah, der er fængslet i Dubai.

Forretningsmanden Sanjay Shah har siden 31. maj været fængslet i Dubai. Danmark ønsker ham udleveret i udbyttesagen, hvor han er tiltalt for svindel for ni milliarder kroner. (Arkivfoto). <i>Christopher Pike/Ritzau Scanpix</i>

Forretningsmanden Sanjay Shah har siden 31. maj været fængslet i Dubai. Danmark ønsker ham udleveret i udbyttesagen, hvor han er tiltalt for svindel for ni milliarder kroner. (Arkivfoto). Christopher Pike/Ritzau Scanpix

Retten i Glostrup skal bruge over to uger på at overveje, om den skal ophæve en kendelse om fængsling af britiske Sanjay Shah, der er fængslet i Dubai og kræves udleveret til Danmark.

Tirsdag eftermiddag meddelte en dommer i Glostrup, at den træffer en afgørelse om spørgsmålet den 1. december.

Det er fængslingskendelsen, der ligger til grund for en arrestordre mod Shah, der i Danmark er tiltalt for milliardsvindel i udbytteskat.

I det to timer lange retsmøde tirsdag kom den ene af Sanjay Shahs danske forsvarere - Mikael Skjødt - med argumenter for, at kendelsen om fængsling skal ophæves.

Men hvad der blev sagt, forbliver i det uvisse. I hvert fald i de kommende uger, da retten har nedlagt et foreløbigt referatforbud. Det forbyder de journalister, der var til stede i retten, at viderebringe, hvad der blev fortalt.

Retten vil samtidig med afgørelsen 1. december beslutte, om referatforbuddet skal ophæves - og om oplysningerne dermed kan bringes.

De danske myndigheder vil have Sanjay Shah til Danmark, hvor han er tiltalt for at have bedraget den danske statskasse for cirka ni milliarder kroner i sagen om udbytteskat. Shah nægter sig skyldig.

På grund af de danske myndigheders ønske om at få Sanjay Shah udleveret har han siden 31. maj siddet fængslet i Dubai.

En domstol i Dubai har tidligere afvist at udlevere ham til Danmark. Men en højere domstol har siden besluttet, at retten skal se på sagen igen. Imens er Shah fortsat fængslet.

I første omgang skulle spørgsmålet om fængslingen i Glostrup være behandlet 2. november. Men her kom der ikke andet frem, end at forsvarerne ønskede fængslingen ophævet, og at de ønskede at argumentere for lukkede døre.

Retten i Glostrup afviste dog kravet om lukkethed med begrundelsen, at åbenhed ikke vil udsætte nogen for en unødvendig krænkelse. Desuden har forsvarerne ikke kunnet dokumentere eller sandsynliggøre, at åbne døre vil bringe Shahs sikkerhed i fare, lød det.

I stedet besluttede dommerne at nedlægge det midlertidige referatforbud.

Det kærede forsvarerne til landsretten, og derfor blev sagen udsat til tirsdag, hvor landsretten forinden havde stadfæstet byrettens vurdering, og man derfor ikke måtte referere fra retsmødet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.