Tog kokain efter hård dag på jobbet - endte som vanvidsbilist

Hensynet til folks retsfølelse bruges af dommer i Glostrup som begrundelse for at varetægtsfængsle 31-årig.

I et grundlovsforhør i Retten i Glostrup blev en 31-årig mand mandag varetægtsfængslet. Han kørte ifølge politiet vanvidskørsel, da han to gange kørte ind i en patruljevogn i Ballerup. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

I et grundlovsforhør i Retten i Glostrup blev en 31-årig mand mandag varetægtsfængslet. Han kørte ifølge politiet vanvidskørsel, da han to gange kørte ind i en patruljevogn i Ballerup. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Et forsøg på at undgå at blive taget for narkokørsel i Ballerup mislykkedes for en 31-årig mand, der i stedet er blevet placeret i en celle i et arresthus.

En dommer i Retten i Glostrup har varetægtsfængslet manden, som politiet sigter for at have udsat politifolk for livsfare og for en stribe overtrædelser af færdselsloven.

Fængslingen i 14 dage begrundes med hensynet til folks retsfølelse. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

20 minutters kørsel i en varebil natten mellem søndag og mandag var så langt ude over love og regler, at han ifølge politiet gjorde sig til såkaldt vanvidsbilist.

I grundlovsforhøret mandag fortalte manden, at han havde taget kokain efter en lang og stressende dag på jobbet. Han gik i panik, da politiet ville stoppe ham, oplyser specialanklager Peter Godsk i Københavns Vestegns Politi om forklaringen.

Men den 31-årige har afvist, at han to gange kørte ind i en patruljevogn og udsatte betjente for fare. Tværtimod var det ham, der blev påkørt af ordensmagten, har han sagt. Og han mener heller ikke, at han kørte over for rødt fem gange.

I alt tre patruljevogne deltog i forsøget på at få den påvirkede bilist til at stoppe. Undervejs blev varebilens venstre fordæk punkteret.

Da der er tale om vanvidskørsel, er varebilen blevet beslaglagt af politiet. Den er leaset, oplyser anklageren.

Hvis den 31-årige senere tiltales for de paragraffer, han umiddelbart er sigtet for, og hvis han dømmes, risikerer han blandt andet at blive frakendt kørekortet.

Desuden er der udsigt til, at staten overtager varebilen fra leasingselskabet.

Reglen om at overtage køretøjer blev indført i foråret 2021. Den er omdiskuteret, fordi indgrebet også rammer ejere, der ikke selv har siddet bag rattet. Problemet skal snart behandles af Højesteret i fire konkrete sager.

Vanvidskørsel var i øvrigt også overskriften på to andre episoder mandag, fremgår det af politiets offentlige døgnrapporter.

I Knabstrup på Vestsjælland var en mand på 66 år kørt ind i en jernbanebom. Og i Grenaa havde en kvinde på 48 år ramt et vejskilt med en varebil. Begge biler er blevet beslaglagt. Det skyldes, at de to bilister skønnes til at have haft en promille på mere end 2,0, og så er der ifølge færdselsloven tale om vanvidskørsel.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.