Dna og aflytning fælder tre mænd for drabsforsøg ved sygehus

Fem måneder efter at en ung mand blev stukket ned ved sygehus, blev han overfaldet af nogle andre og dræbt.

Retten i Herning har idømt tre mænd fængselsstraffe på ni, otte og seks års fængsel for blandt andet drabsforsøg, da de i marts 2021 overfaldt en da 21-årig mand i Herning. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Retten i Herning har idømt tre mænd fængselsstraffe på ni, otte og seks års fængsel for blandt andet drabsforsøg, da de i marts 2021 overfaldt en da 21-årig mand i Herning. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Tre mænd forsøgte i marts sidste år at slå en da 21-årig mand ihjel, da de overfaldt ham med en kniv ved sygehuset i Herning.

Fredag har et nævningeting i Retten i Herning afgjort, at de tre mænd i 20'erne er skyldige i drabsforsøg, og straffen lyder på ni års fængsel til 26-årige Hamsa Abdi Takal, otte års fængsel til 20-årige Annas Asad Mohammed Warsame og seks års fængsel til Hudeyfe Mumin på 21 år.

De to førstnævnte er også blevet dømt for at have planlagt endnu et forsøg på at dræbe manden. Planerne blev dog forpurret, da de blev anholdt af politiet.

Overfaldet fandt sted om eftermiddagen den 3. marts 2021, hvor det unge offer befandt sig i et rygeskur foran sygehuset i Herning.

Manden, der bar krykker og var til behandling for en benskade, blev tildelt tre knivstik samt to knivsnit i ryggen og lændeområdet samt et snitsår på det højre lår. Han blev desuden slået og sparket.

Selv om den unge mand overlevede drabsforsøget i Herning, så endte han knap et halvt år senere med at blive slået ihjel af nogle andre.

Drabet skete om natten den 5. august, hvor den da 22-årige mand blev dræbt af knivstik i brystet i det centrale Herning. Det er nogle andre mænd sigtet for.

Nogle af disse sigtede er ifølge avisen angiveligt i familie med dem, der nu er skyldige i drabsforsøget.

Anklager Jakob Kjær Ratz, der har ført sagen om drabsforsøget i retten, er tilfreds med fredagens dom, selv om straffene ligger et stykke væk fra hans påstand.

Han gik efter at få dømt Hamsa Takal og Annas Warsame henholdsvis 12 og 11 års fængsel.

- Den udmålte straf ligger noget under min påstand for to af dem, men de afspejler stadig sagens alvor, siger Jacob Kjær Ratz.

Retssagen har været usædvanlig, da der i sager om forsøg på drab ofte er et offer til at fortælle om sin oplevelse. Men da den forurettede som nævnt døde nogle måneder efter overfaldet, har politiet måtte bevise sagen på anden vis.

- Den forurettede har jo ikke kunnet afhøres, fordi han er død. I stedet er der blevet afhørt andre vidner, ligesom der er fremlagt beviser i form af dna, telehistorik og aflyttede samtaler, siger anklageren.

21-årige Hudeyfe Mumin meddelte via sin advokat, at han anker dommen. De to andre har taget betænkningstid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden