Tre tiltalt for røveri af trøje fra ung AaB-fan

En 16-årig dreng blev tvunget til at aflevere sin AaB-trøje, da han blev omringet af en gruppe mænd.

Det var efter kampen mellem AGF og AaB den 22. september (billedet), at en 16-årig dreng i september blev frataget sin AaB-fantrøje af en gruppe mænd. Tre er nu tiltalt for røveri i sagen og to af dem er også tiltalt for ulovlig tvang. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Det var efter kampen mellem AGF og AaB den 22. september (billedet), at en 16-årig dreng i september blev frataget sin AaB-fantrøje af en gruppe mænd. Tre er nu tiltalt for røveri i sagen og to af dem er også tiltalt for ulovlig tvang. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Anklagemyndigheden i Østjyllands Politi rejser tiltale mod tre mænd for i forbindelse med en fodboldkamp at frarøve en 16-årig AaB-fan hans fodboldtrøje.

Sagen er en blandt flere sager mod fodboldfans, der i løbet af dette efterår på den ene eller anden måde har angrebet andre fodboldfans.

Seks personer blev sigtet, og af dem blev fire varetægtsfængslet, efter episoden på Frederiks Allé i Aarhus den 17. september.

Anklagemyndigheden har vurderet, at der er grundlag for at kræve tre af mændene dømt for røveri og har derfor udarbejdet et anklageskrift, som er sendt til retten.

Der er tale om tre mænd på 22, 24 og 25 år.

Røveriet skete i forlængelse af en fodboldkamp mellem aarhusianske AGF og fodboldklubben AaB, der var på besøg fra Aalborg. Det var i forbindelse med et opgør i landets bedste fodboldrække, Superligaen.

Episoden fandt sted ud for Frederiks Allé 117 ved at mændene ifølge anklagemyndigheden blandt andet sagde til drengen, at han ville få tæsk, hvis ikke han tog trøjen af og gav den til dem, fremgår det af anklageskriftet.

Ud over truslen om tæsk skulle den 16-årige dreng ifølge anklageskriftet også være blevet kaldt for "fucking ATK-luder".

ATK er en forkortelse for Aalborg Tifo Kaos, som er en fangruppe, der er del af AaB Support Club.

En kammerat til den 16-årige ville optage episoden på sin mobiltelefon, men det blev han ifølge anklageskriftet tvunget til at lade være med af de to ældste tiltalte.

Kammeraten fik først at vide, at han ville blive "tæsket til blods", hvis han filmede episoden, lyder det i anklageskriftet. Og da kammeraten forsøgte at dysse den vrede AGF'er ned, trådte en anden fra AGF-gruppen til.

Den anden AGF'er skal have truet med at "smadre" kammeraten, hedder det i anklageskriftet.

Episoden blev dog alligevel optaget. Det fik ifølge anklagemyndigheden de to AGF'ere til at slå telefonen ud af hånden på kammeraten.

Igen blev han truet med tæsk og fik besked på at slette videoen.

Det gjorde han, og de to gerningsmænd tjekkede efterfølgende, om videoen nu også var slettet, står der i anklageskriftet.

Den del af episoden, som handler om mobiloptagelsen, er ifølge anklagemyndigheden en overtrædelse af straffelovens bestemmelse om ulovlig tvang.

Netop bestemmelsen om ulovlig tvang kan også være relevant i forbindelse med den del, der drejer sig om fodboldtrøjen.

Anklagemyndigheden har i anklageskriftet skrevet, at såfremt der i denne del af sagen ikke kan dømmes for røveri - som er en strengere bestemmelse - vil man have mændene dømt for ulovlig tvang.

Efter episoden florerede en video på internettet, som også Østjyllands Politi fik kendskab til. På videoen så man nogle personer i AGF-tøj gå rundt med en AaB-trøje.

På baggrund af den iværksatte efterforskning fandt politiet frem til de seks mistænkte.

- Efterforskerne har foretaget en række afhøringer og gennemgået en del videomateriale, og det er på den baggrund, at vi har vurderet, at der var grundlag for at tiltale tre af mændene for sammen med flere p.t. ukendte gerningsmænd at have stået bag røveriet, siger anklagerfuldmægtig Sara Hyltoft i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Det vides endnu ikke, hvornår sagen kommer for retten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.