Dansk statsborger er død i Irak

Kurdiske medier skrev torsdag om, at en dansk statsborger var død efter på cykel at have ramt en vejsidebombe.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter i en mail, at en dansk statsborger er afgået ved døden i det nordlige Irak.

- Udenrigsministeriets Borgerservice kan bekræfte, at en dansk statsborger er afgået ved døden i det nordlige Irak. Udenrigsministeriet er i kontakt med de pårørende og yder konsulær bistand i sagen. Udenrigsministeriets Borgerservice har tavshedspligt i personsager og kan ikke give yderligere oplysninger, lyder det.

Kurdiske medier berettede torsdag om, at en dansker på cykel var blevet dræbt af en vejsidebombe.

Disse oplysninger er ikke bekræftet af Udenrigsministeriets Borgerservice.

Blandt andre skriver de kurdiske nyhedsmedier Kurdistan 24 og Rudaw, at den danske mand skulle være ung og blev dræbt, da han cyklede på en ikkeasfalteret vej, hvor han blev ramt af bomben.

Han befandt sig ifølge medierne i et område af det nordlige Irak, hvor der ofte er kampe mellem Tyrkiet og kurdiske PKK, en militant- og politisk organisation.

Dette bekræftes ikke af Udenrigsministeriet.

Den dræbte var på cykeltur med en anden ung dansk mand. De to skulle være i den nordlige region Kurdistan, hvor deres plan var at cykle mod hovedstaden.

Men de ender på den ikkeasfalterede vej, som er en, de lokale undgår, fordi den er berygtet for at være minebelagt.

Da den ene mand bliver ramt af vejsidebomben, tilkalder den anden en ambulance. Men manden er hårdt såret og dør kort efter af sine kvæstelser, skriver medierne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.