Ung grønlænder får hårdere straf efter dødeligt skud med riffel

Dreng på 14 år mistede livet under unges omgang med et skydevåben nær Qaqortoq.

Den tragiske hændelse med en 14-årigs død fandt sted i juni sidste år i Qatoqoq i det sydlige Grønland. (Arkivfoto). <i>Betty Adams/Ritzau Scanpix</i>

Den tragiske hændelse med en 14-årigs død fandt sted i juni sidste år i Qatoqoq i det sydlige Grønland. (Arkivfoto). Betty Adams/Ritzau Scanpix

En teenager har fået en skærpet straf af Grønlands Landsret, efter at han uagtsomt skød og dræbte en 14-årig dreng sidste sommer ved Qaqortoq i det sydlige Grønland.

Det oplyser anklagemyndigheden i Grønlands Politi tirsdag om behandlingen af sagen i retssystemet.

Tre unge var en nat i juni sidste år berusede, da de befandt sig på et næs ved en losseplads. På skift affyrede de en riffel med skarp ammunition.

På kort afstand ramte den ene, der var 16 år, den 14-årige, som kort efter mistede livet.

I den oprindelige afgørelse af sagen bestemte Kujalleq Kredsret, at han skulle være under tilsyn af de sociale myndighederne i to år.

Men anklagemyndigheden ankede dommen til landsretten, som mandag har skærpet sanktionen for det uagtsomme manddrab.

Den lyder nu på et års ubetinget anbringelse i en anstalt, oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse om sagen tirsdag. Anklageren, der har ført sagen, er tilfreds med udfaldet:

- Jeg er tilfreds med, at landsretten er enig med politiet og anklagemyndigheden i, at der i en så alvorlig sag som denne, hvor et barn på tragisk vis mister livet, skal udmåles en ubetinget anstaltsanbringelse. Også selv om gerningsmanden er meget ung, udtaler han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.