Krimiforfatter vender ”hjem”

Journalist og forfatter Lotte Dalgaard på messe i Vesterkirken

Lotte Dalgaard Kommer igen til Stenum. Denne gang til julemarked. Arkivfoto: Henrik Louis

Lotte Dalgaard Kommer igen til Stenum. Denne gang til julemarked. Arkivfoto: Henrik Louis

STENUM:Forfatteren og journalisten Lotte Dalgaard, der har skrevet to krimier og bogen ”Tilbage til rødderne”, gæster på søndag Vesterkirken i Stenum, hvor hun har en stand, og hvor hun fortæller om sine tre bøger, der alle har lokalt tilsnit.

Hun er så glad for Vendsyssel, at hun kommer her mange gange, og har endda ladet et afsnit i sin ny kriminalroman ”Det svageste led” foregå i Løkken, Stenum og Fårup Sommerland.

Bogen ”Det Svageste Led” udkommer i maj. Bogen handler om journalisten Line Lyng, der bor på Thorupgaard Bondegaardsferie i Stenum.

Tidligere har hun udgivet bogen ”Tvillingesagen,” der fik gode anmeldelser og udkom i andet oplag i november.

I ”Tvillingesagen” dækker 37-årige Line Lyng sagen om et par 13-årige tvillingesøstre, der forsvinder en aften på vej hjem fra deres fritidsklub. Hun kommer tæt på moren, som slides op af sorg, angst og håb. For hvad er værst – at miste sit barn eller at leve i uvished om hvad, der er sket med det? Privat bor Line Lyng sammen med kæresten Jonas, som er alkoholiker, og hun har sønnen Mikkel på 10 år.

I ”Det svageste led” møder vi Line knap fire år efter. Denne gang bliver en teenagepige skudt i Nordsjælland, men snart følger flere drab over hele landet, blandt andet i Løkken, og morderen har brugt det samme våben. Jonas har været i alkoholbehandling, men de gamle mønstre er ikke nemme at slippe, og 41-årige Line må omsider opgive drømmen om et harmonisk familieliv.

- Mine bøger blander krimigenren med en kvindes udviklingshistorie, og det har været vigtigt for mig at opfinde en hovedperson, der ligner mange af os andre, fortæller Lotte Dalgaard.

- Line er engageret i sit arbejde, men hun prioriterer samtidig familien højt, og hun kæmper med vægten, med kærestens alkoholproblemer og med at være en god mor. Jeg tror, mange kvinder kan genkende hende i sig selv, siger Lotte Dalgaard, der dog også har fået begejstrede tilbagemeldinger fra mandlige læsere.

”Tilbage til Rødderne handler om blandt andet Børglum Kloster.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.