Sædelighedsforbrydelser

Kroforpagter frikendt for sexchikane

Retten i Aalborg har talt i opgør mellem kokkeelev og Syvsten Kro og Motel

Arkivfoto

Arkivfoto

SYVSTEN:Syvsten Kro og Motel vandt sag om påstået sexchikane.

Det oplyser advokatfirmaet HjulmandKaptain, der førte sagen for for Syvsten Kro og Motel.

Retten i Aalborg har netop afsagt dom i sagen mellem Syvsten Kro og Motel og en 23-årig kokkeelev fra Aalborg.

Påstandene om sexchikane mod kokkeeleven vedrørte blandt andet påstande om brug af udtryk som ”møgkælling”, ”møgso” og ”luder”.

Ved sagens start krævede 3F Aalborg en kompensation til kokkeeleven på 125.000 kroner. Det drejede sig dog også om manglende overtidsbetaling.

Sagen var forinden behandlingen ved Retten i Aalborg blevet behandlet i Tvistighedsnævnet, som tilkendte kokkeeleven en godtgørelse på kr. 25.000.

Tvistighedsnævnet fandt, at der var sket overtrædelse af ligebehandlingsloven som følge af sexchikane.

Modsat resultat

Men Retten i Aalborg nåede til det stik modsatte resultat. Retten forkastede kokkeelevens påstande om sexchikane og lagde blandt andet vægt på, at kokkeelevens forklaringer er i direkte modstrid med de forklaringer, der blandt andet blev afgivet af andre nuværende og tidligere ansatte.

Retten udtaler ifølge advokatfirmaet i dommen, at ”der ikke er påvist omstændigheder, der giver anledning til at formode, at der er udøvet sexchikane eller anden direkte eller indirekte forskelsbehandling, hvorfor Syvsten Kro og Motels påstand under sagen blev taget til følge fuldt ud”.

Retten bestemte også, at kokkeeleven skal betale 38.000 kroner i sagsomkostninger til Syvsten Kro og Motel.

Tilfreds med dommen

Advokat Jakob S. Johnsen, Advokatfirmaet HjulmandKaptain, som førte sagen for Syvsten Kro og Motel i byretten, er naturligvis godt tilfreds med dommen:

- Sagen og de grove påstande, der er fremsat af kokkeeleven og 3F, har haft store omkostninger for min klient, såvel personligt som driftsmæssigt. Sagen har været voldsomt eksponeret i medierne, hvilket naturligvis ikke har været befordrende for min klients virksomhed. Heldigvis har min klient modtaget stor støtte fra de trofaste kunder. Det er derfor en stor lettelse for min klient, at retten nu har truffet en afgørelse, som så klart og på alle punkter frifinder min klient for påstandene om sexchikane. Det bør mane til eftertanke hos 3F, som i den grad har ført sagen i medierne og på denne måde har skadet min klient, ligesom man har forsøgt at eksponere sig selv, siger Jacob S. Johnsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra 3F, der førte sagen for kokkeeleven.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.