Krog: For få kroner til renovering

Der er afsat for få penge til skolerenoveringer i Aalborg Kommune i budgetforslaget, mener skolerådmand

Der er afsat for få penge til skolerenoveringer i magistratens budgetforslag, mener skolerådmand Anne-Dorte Krog, der gerne så, at der blev afsat det dobbelte. Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Der er afsat for få penge til skolerenoveringer i magistratens budgetforslag, mener skolerådmand Anne-Dorte Krog, der gerne så, at der blev afsat det dobbelte. Arkivfoto Foto: Torben Hansen

AALBORG:Næste år og i overslagsårene 2015-2017 er der afsat 30 mio. kr. årligt til skolernes renoveringskonto.

Det er alt for lidt, men skole- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog (UP)

- I forhold til skoleområdet ligger den helt store udfordring stadig på renovering og anlæg. Der er sat nogle penge af i 2014, men i 2015 ser det rigtig sort ud, siger Anne-Dorte Krog.

Behov for flere penge

Hun håber, at byrådet undervejs i de kommende budgetforhandlinger kan nå til enighed om flere penge til området.

- Jeg synes, at det er et problem. Jeg synes, at vi skulle have et større anlægsbudget på skoledelen.

I magistratens budgetforslag er der udover de 30 mio. kr. til vedligeholdelse afsat 12,5 mio. kr. til 2. etape af renoveringen af Gug Skole og penge til renovering af Vesterkæret Skole. Sidstnævnte får henholdsvis fem mio. kr. i 2014, og syv mio. kr. i de to efterfølgende år.

- Vi havde prioriteret seks skoler ud over Gug Skole, hvor vi synes, at problemerne er alvorlige, hvor der er barakker, og hvor tingene faktisk ikke opfylder loven i forhold til undervisning, og dem er der ikke blevet til. Et par af dem er på langt ude i overslagsårene, og det er ikke godt nok.

Pres på renoveringer

Rådmanden peger også på, at der mangler penge til ventilationsprojekter på skolerne.

- Vi har en liste liggende, hvor vi mangler 70 mio. kr. til ventilationsprojekter, hvis Arbejdstilsynet kommer forbi, og det gør de jo. Der bliver et pres på renoveringen af skolerne, som ikke kan opfyldes, siger Anne-Dorte Krog.

Skole- og kulturudvalget havde før budgetforhandlingerne lagt op til skolerenoveringer årligt for i alt 60 mio. kr.

- Vi har fået fjernet et beløb, der ligner 30 mio. kr. i forhold til det, som vi har prioriteret Jeg mener, at de ekstra 30 mio. kr. skal på igen i hvert fald fra 2015.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.