Kultur-steder fusionerer

Lars Hellerup mener, at både Studenterhuset og Platform4 kan drage fordel af en sammenlægning.Arkivfoto: Michael Bygballe

Lars Hellerup mener, at både Studenterhuset og Platform4 kan drage fordel af en sammenlægning.Arkivfoto: Michael Bygballe

Det er kun formaliteter, der mangler, før de to spillesteder i Aalborg, Studenterhuset og Platform4, kan gå sammen i en fusionsaftale.

Planen er, at Studenterhuset fra 1. januar overtager Platform4, men at begge steder fortsætter under samme navne og i de samme bygninger.

Ifølge Lars Hellerup, forretningsfører i Studenterhuset, er der to grunde til, at en sammenlægning er en god idé:

- Den ene er, at vi hver især vil blive styrket af et samarbejde. Der vil opstå noget synergi, hvor vi kan udnytte hinandens styrker. Den anden grund er, at Platform4 desværre, efter at de er flyttet fra Østre Havn over i Karolinelund har oplevet en budgetmæssig barbering, der har gjort, at mange af resurserne, der tidligere blev brugt til at skabe indhold, nu bliver brugt på helt basal drift, siger han.

De stramme økonomiske forhold har gjort det sværere at fokusere på det kunstneriske indhold hos Platform4, mener han.

- Det synes vi, er synd. De har jo altid arbejdet i det der enormt spændende felt mellem kunst, kultur og ny teknologi. Der er der ingen andre i byen, der gør. Så fusionen er et forsøg på at styrke indholdet ved at flytte det driftsmæssige over til os, siger Lars Hellerup.

Ifølge Lars Hellerup er der flere punkter, hvorpå de to steder overlapper. Derfor kan der være fordele at hente ved arbejde sammen.

- Vi har begge fat i fortrinsvis unge studerende. Og med fusionen bliver der mulighed for at veksle mere i situationer, hvor et arrangement på Platform4 måske vil passe bedre til Studenterhusets beliggenhed og størrelse - og omvendt, siger Lars Hellerup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.