Fjerritslev fremtrædende på verdens fineste kunstbegivenhed

Uffe Isolotto spiller den kunstneriske hovedrolle i det danske bidrag på Venedig Biennalen 2022 - hans bysbarn, kulturministeren, holdt åbningstale

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen på knæ for Uffe Isolottos kunstinstallation, til venstre for ministeren, kunstneren selv og yderst til venstre kurator Jacob Lillemose <i>Privatfoto</i>

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen på knæ for Uffe Isolottos kunstinstallation, til venstre for ministeren, kunstneren selv og yderst til venstre kurator Jacob Lillemose Privatfoto

KUNST:Det har længe været kendt, at Uffe Isolotto har skabt det danske bidrag til årets Venedig Biennale, " We Walked the Earth". Lørdag er der så officiel åbning, efter at corona-pandemien har betydet en årelang udsættelse - og allerede torsdag var der "for-åbning", hvor den danske kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, talte.

Hun nævnte byen, hvor hun er vokset op, Fjerritslev, men ikke fordi, hun fortabte sig i barndomsminder. Det gav mening, fordi kunstneren Uffe Isolotto er fra samme nordjyske by. 

Uffe Isolotto har installeret en kentaur-familie i Den Danske Pavillon i, hvad der er beskrevet som et familiedrama om liv og død i en dybt forandret verden.

Kraftfuldheden i værket gjorde indtryk på kulturministeren, der trak linjer til den igangværende krig i Ukraine - både fra værket og kunstbegivenheden som sådan.

- For mig er Biennalen en manifestation af håb for menneskeheden, sagde Ane Halsboe-Jørgensen, der takkede kunstneren for med værket, hvis udgangspunkt kan være et velkendt landbrugsliv i Danmark, at invitere til eftertanke om, hvad det indebærer at være menneske.

Venedig Biennalen 2022 <i>Privatfoto</i>

Venedig Biennalen 2022 Privatfoto

Det er Statens Kunstfond, der - blandt 190 ansøgere - valgte Uffe Isolotto til at repræsentere Danmark på, hvad der betegnes, som "ikke kun den ældste, men også en af de vigtigste og mest prestigefulde kunstbegivenheder i verden" med deltagelse af 80 lande. 

Ud over Uffe Isolotto deltager de danske kunstnere Sidsel Meineche Hansen og Ovartaci på biennalens hovedudstilling, og med i biennaleprogrammet er også Tue Greenfort med en soloudstilling og Mille Kalsmose, som er med i en gruppeudstilling i Camerouns pavillon, oplyser Statens Kunstfond.

Venedig Biennalen er åben for publikum fra den 23. april til den 27. november - Uffe Isolottos udstilling kan i justeret format opleves i Den Frie Udstillingsbygning i København i juni 2023.

Læs mere om Uffe Isolotto fra maj 2020, da hans værk var blevet udvalgt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden