Folkekirkens telt er et lille åndehul på Nibe Festival

- Jeg har sjove, dybe og alvorlige snakke med de unge mennesker, fortæller sognepræst Caris Johansen fra folkekirkens telt på Nibe Festival. Her søger især unge festivalgængere hen for at få væske uden alkohol, fodvask og ikke mindst en snak

Caris Johansen er præst ved folkekirkens telt på den nye Camp Øst ved dette års Nibe Festival. Her går meget af tiden med at snakke med de unge festivalgængere. - Det er meget inspirerende og meningsfuldt. Da jeg tog hjem torsdag aften var jeg helt høj. Søde, søde unge mennesker, siger hun. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Caris Johansen er præst ved folkekirkens telt på den nye Camp Øst ved dette års Nibe Festival. Her går meget af tiden med at snakke med de unge festivalgængere. - Det er meget inspirerende og meningsfuldt. Da jeg tog hjem torsdag aften var jeg helt høj. Søde, søde unge mennesker, siger hun. Foto: Claus Søndberg

NIBE:- Er du en rigtig præst?

Caris Johansen kan ikke holde sit grin tilbage, da hun fortæller om et af de mange spørgsmål, man kan få som udstationeret præst på Nibe Festival. Hun niver sig selv i hånden.

- Ja, den er god nok. Du må godt mærke.

Folkekirkens telt har været en del af festivalens landskab i årevis. Det har altid ligget i campingområdet, tæt på de unge, festende mennesker. I år er campingområdet rykket, og folkekirken er fulgt med.

- Kirken er der, hvor der er mennesker. Nibe Festival er lidt som en landsby, der skyder op i nogle få dage. Og så skal den lille landsby selvfølgelig også være udstyret med kirke og præster, siger Caris Johansen, der indtil søndag har været præst i Støvring, Sørup og Gravlev. Hun er ny præst i Vrå og Em fra mandag.

Caris Johansen synes, at det giver rigtig god mening, at folkekirketeltet ligger der, hvor der især er unge mennesker. Det er et lille åndehul for dem, et afbræk fra den flere dage lange fest.

- Mange af dem er på festival første gang, nogle bliver måske meget berusede for første gang, og så er det her et sikkert helle. Vi er det eneste sted, der er bemandet døgnet rundt. Der er altid en ædru voksen herinde, forklarer hun.

- Der er rigtigt mange unge, der er kommet til mig og har sagt tak for, at vi er her og at vi skaber tryghed. De ved instinktivt, at de kan komme her. De kan komme og flyde ud, og få noget væske, som ikke er alkohol.

Og så kan de få sig en snak med præsten. Caris Johansen er nem at kende på sin præstekjole - det er i øvrigt ikke en sommerudgave, understreger hun.

- Vi er her, hvis de bliver kede af det, og får brug for nogen at snakke med. Men der sker også det, når de unge drikker alkohol, at de blive mere åbne om nogle af de ting, de tvivler på eller der fylder. Det kan være sorger, glæder, fars og mors skilsmisse, kæresteproblemer eller spørgsmål om tro og død.

- Alt det kommer op til overfladen, og så er vi et naturligt sted at søge hen for at snakke om det. Og jeg har mange sjove, dybe og alvorlige snakke med de unge. Det er meget inspirerende og meningsfuldt. Da jeg tog hjem torsdag aften var jeg helt høj. Søde, søde unge mennesker.

Fodvask i folkekirken

En fast del af programmet i folkekirkens telt er fodvask. Jesus gjorde det for sine disciple i en fortælling i Johannesevangeliet.

Lørdag eftermiddag skulle Caris Johansen være med til det første gang. Hun var spændt på at skulle vaske al festivalskidtet af de unges fødder.

- Der er noget grænseoverskridende i det. Vi har et eller andet med vores tæer. At de er lidt ulækre. Så det handler om at vise, hvor langt man er villigt til at gå for et andet menneske. Og man skal som modtager af fodvasken give sig hen til et andet menneske.

- Så jeg er da lidt spændt. Men hallo - det er jo bare tæer.

Inden Caris Johansen går tilbage i teltet for at snakke videre med de unge, er der et sidste spørgsmål, hun har modtaget, som hun gerne vil dele.

- Kan præster grine?

Caris Johansen kan igen ikke holde sit grin tilbage.

- Så har de ikke mødt mig endnu!

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.