Jazzfestival slår sig sammen med Huset og 1000Fryd

De fleste jazzfestivaler i landet er aflyst pga COVID-19, men i Aalborg kan du tage til Meutiviti Festival 12 til 15. august. Billetsalget starter 1. juli, men skynd dig, sikkerhedskrav betyder få pladser

Vil du til jazzfestival i august, skal du være hurtigt ude. Der er kun op til 20 og 30 pladser til hver koncert. Se programmet nederst i artiklen. Foto: Meutiviti Festival

Vil du til jazzfestival i august, skal du være hurtigt ude. Der er kun op til 20 og 30 pladser til hver koncert. Se programmet nederst i artiklen. Foto: Meutiviti Festival

AALBORG:Når Foreningen Meutiviti - en sammenslutning af nordjyske orkesterledere - for niende år i træk til august præsenterer ny jazz- og improvisationsmusik ved Meutiviti Festival, er det med nye samarbejdspartnere i form af Huset i Hasserisgade og 1000Fryd, der er glade for at tage del i planlægningen og lægge koncertlokaler til.

- Vi har siden 28.maj afholdt koncerter med udgangspunkt i de forskrifter, som myndighederne har udmeldt omkring COVID-19, og vi glæder os til også at kunne invitere Meutiviti med ind i det "sikre" format, fortæller Michael Marino, der begrunder Husets samarbejde med Meutiviti således.

- Det er helt essentielt, at der i denne tid tages initiativer fra kulturinstitutionerne til at sikre muligheden for at genstarte det lokale musikmiljø, der jo ligesom os har været lagt ned under COVID-19. Så med alle forholdsregler på plads, glæder vi os til at lukke op for disse arrangementer og ikke mindst for et musikhungrende publikum, siger han.

Festivalen er de seneste år blevet støttet af fonde og har lånt sig til lokaler på Center for Dansk Jazzhistorie og 1000Fryds lokaler. I festivalbestyrelsen er de glade for det nye samarbejde.

- Selvom vi i år står overfor et anderledes format med koncerterne, glæder vi os til at kunne afholde festivalen trods omstændighederne og fortsætte visionen om at promovere nutidens lyd af jazz i Nordjylland, siger festival-formand Mads Houe, der henviser til, at de fleste andre jazzfestivaler i landet denne sommer har måttet aflyse på grund af COVID-19.

Meutiviti Festival afholdes 12. til 15. august i uge 33 - samme periode som Den Blå Festival skulle have været afholdt.

Blandt årets gæsteoptrædener kan blandt andet nævnes Uffe Steen, Kasper Tranberg, Daniel Sommer og Carsten Kær.

Festivalens otte koncerter bliver afholdt skiftevis på Huset i Hasserisgade kl. 19.30 og 1000Fryd kl. 21.00, hvor alle nødvendige forholdsregler for COVID-19 overholdes.

Det betyder blandt andet, at der bliver et loft på max 30 billetter på Huset og max 20 billetter på 1000Fryd til hver koncert - medmindre regeringen lemper på forsamlingskravene under koncerter.

Billetsalget starter 1. juli, hvor billetterne kan forudbestilles her. Koncerterne kommer til at koste 25 kr. pr billet og 150 kr. for en fuld festivalbillet.

Meutiviti Festival 2020 er støttet af Aalborg Kommune.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Meutiviti 2020 program

Onsdag 12. august

Huset kl. 19.30 - Two Axes, One Bass

De aalborgensiske jazzmusikere JensFisker og Mads Houe har indbudt den prominente Uffe Steen til en spændende akustisk trio-koncert, hvor de dykker ned i deres yndlingssange fra den amerikanske jazz-tradition.

Du kan forvente en koncert med højkompetent strengespil og overraskende måder at gribe en jazzkoncert an på. Uffe Steen er en dansk blues og jazz guitarist, kendt for sin egen unikke lyd og måde at spille på. Udover at have spillet med mange kendte navne, har han vundet tre DMA priser og den prestigefyldte Ben Webster pris.

1000Fryd kl. 21.00 – Spoken Word Jazz

Spoken Word med Claus Nivå som lyrisk frontman. Nivå og Michaelsen har siden 2016 arbejdet i forskellige sammenhænge og har udgivet “Spoken Worlds - Dobbelt A” med Nader Al Kassem og Lars Bork. De gæstes denne aften af Jakob Mygind.

Torsdag 13. august:

Huset kl. 19.30 – Vielleicht

Må man bade her?”, spurgte Jonas. “Ja selvfølgelig!”, svarede Magnus. “Og drop nu den der kedelige badebusk. Vi gør det med røven bar”, fortsatte Magnus. “Nå ja, vi er jo alle skabt lige skønne”, tænkte Jonas. “Så laver vi også bomben Magnus! Der er sgu dybt nok”... Jonas Lindh – basun, Magnus Krogh – bas

1000Fryd kl. 21.00 - Shadow Government

Trioen består af Carsten Kær, Matias Fischer-Mogensen og Mads Houe, som har en stor fælles trang til at ryste musikgenre-posen og eksperimentere med musikstile fra Sydamerika til Armenien. Derfor går der i deres musik tråde til bl.a. brasiliansk samba, armensk folkemusik og den moderne jazzscene i New York. Deres exceptionelle sammenspil kan gå alle veje, derfor er det aldrig til at vide, hvor deres musikalske historier ender.

Fredag 14. august:

Huset kl. 19.30 – I Dream of Mountains

Han sætter foden på den top, han har gået og fantaseret om så længe. En tinde der har draget ham, siden han var barn. Og endelig står han der, i triumf og skuer udover verden, som den ligger foran ham i solskin. Men med et glider skyerne fra hinanden i det fjerne og afslører en endnu højere tinde. “Kom, vi må ned” siger hans hjælper. “Vi må ned før uvejret trækker op. Kom.” Jonas Lindh – basun, Nicolas Kock Simms – drejelire, Kenneth Knudsen - basso

1000Fryd kl. 21.00 - Erik Michaelsen Trio

Lejrbålsjazz. Funky Folk. Basløs cowboyballade. Erik, Lasse og Jacob har spillet i denne konstellation siden 2018. Med en udgivelse bag sig arbejder gruppen imod en efterfølger.

Lørdag 15. august:

Huset kl. 19.30 – Tranberg/Mygind Summit

Glædeligt genhør med trompetisten Kasper Tranberg, som er elsket for sine vilde eksperimenter, som han forener med en dybt rodfæstet jazz-feeling. Han spiller sammen med sin gamle makker fra New Jungle Orch, saxofonist Jakob Mygind, som har komponeret en serie af spændende kompositioner til lejligheden. Til at fuldende det musikalske billede får I Mariusz Praśniewski på kontrabas og Daniel Sommer på trommer.

1000Fryd kl. 21.00 - Jens Fisker Trio feat. Tranberg

Guitarist og komponist Jens Fisker har siden 2016 drevet en spændende trio bestående af trommeslager Daniel Sommer og kontrabassist Mariusz Praśniewski. Trioen har en sammensat og interaktiv kompleksitet, der gør at de sammen fortæller en historie. Musikken er inspireret af Jens Fiskers liv ved Vesterhavet, jazz og Radiohead. Trioen får denne aften selskab af en af Danmarks helt store trompetister! Kasper Tranberg har et usædvanlig stort bagkatalog og er et ikon inden for dansk jazz.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.