Kunsthal Nord får ikke ny leder, men bymuseum genopstår

Kunsthal Nord skal ikke have ny leder, lyder det i budgetforslag. Til gengæld bliver der investeret massivt i Artcenter Spritten og Huset, og så bliver projekt om bymuseum i Algade genoptaget

Foto: Henrik Louis

Foto: Henrik Louis

AALBORG:- Det er ikke et forslag om at lukke Kunsthal Nord, det kan man roligt understrege. Men vi trækker det tættere på forvaltningen i den daglige ledelse.

Sådan lyder det fra Morten Koppelhus, kulturchef i Aalborg Kommune, der understreger, at forslaget om at nedlægge lederstillingen i kunsthallen endnu ikke er vedtaget, men til debat.

Skal Kunsthal Nord fortsat bære titel som kunsthal, hvilket fx har betydning for dens mulighed for at modtage penge fra Statens Kunstfond, er det et krav fra Foreningen af Kunsthaller i Danmark, at den har en professionel, kunstfaglig ledelse, der kan udvælge samtidskunstnere og fremme nye kunstnere.

Og den titel skal den fortsat have, understreger Morten Koppelhus.

Mange lokale er det seneste år gået i forbøn for Kunsthal Nord, der det seneste år har været uden daglig leder. Og Kunsthal Nord kommer til at bestå, mener kulturchef Morten Koppelhus, der ser frem til det fortsatte arbejde med at finde ud af, under hvilken form. Foto: Henrik Louis

Mange lokale er det seneste år gået i forbøn for Kunsthal Nord, der det seneste år har været uden daglig leder. Og Kunsthal Nord kommer til at bestå, mener kulturchef Morten Koppelhus, der ser frem til det fortsatte arbejde med at finde ud af, under hvilken form. Foto: Henrik Louis

- Som det har kørt de seneste måneder, har man benyttet sig af eksterne kuratorer på de nye udstillinger, og det er fortsat nødvendigt med kunstfaglige, hvis man skal hente fondsmidler til udstillingerne hjem, siger kulturchefen, der godt kan se for sig, at det også bliver modellem fremadrettet.

Hvordan stedet skal drives fortsat, tager forvaltningen stilling til efter 24. september, hvis forslaget vedtages.

- Vi har god tid til at tænke os om omkring, hvordan stedet skal skrives videre, hvis det vedtages, at det bliver uden daglig leder, samt tid til at få nogle politiske udmeldinger omkring det, som vi kan tage til efterretning, siger han.

Der har været møder mellem Kunsthal Nord og Artcenter Sprittens ledelse. Er der et samarbejde på tegnebrættet?

- Kunstscenen i Aalborg ser anderledes ud, når Artcenter Spritten er etableret. Vi har ikke haft dialog med den erhvervsdrivende fond, der skal drive Artcenter Spritten, men det er selvfølgelig en mulighed, siger Morten Koppelhus.

Nedlæggelsen af lederstillingen på Kunsthal Nord udgør sammen med en omstilling på hovedbiblioteket og nedlæggelse af Filmstriben som tilbud i Aalborg Kommune 1,904 mio. kr.

Investering i Artcenter Spritten og Huset

På kulturhuset Huset i Hasserisgade kan de se frem til ekstra fokus i de kommende år, hvis budgetforslaget vedtages. I 2021 afsættes der 5,5 mio. kr. til en renovering af Huset - dels til forbedret tilgængelighed, dels til indretning af Kompetencecenter for rytmisk musik (KORMA) og øvelokaler.

Ydermere afsættes der 10 mio. kr. i 2027 og 10 mio. kr. i 2028 til ombygning med mere i forbindelse med en udvikling af Huset som et generelt kompetencecenter på kulturområdet.

Til Artcenter Spritten er der afsat yderligere fire mio. kr. i 2022 og seks mio. kr. i 2023 til anlæg af Artcenter Spritten og dets udeareal.

Der skal desuden afsættes 2 mio. kr. i 2021 til foranalyse og gennemførelse af projekt Bymuseum, et projekt der blandt andet omfatter renovering af Aalborg Historiske Museum i Algade. Derudover afsættes 1 mio. kr. i 2021 i tilskud til renovering af orangutang anlægget i Aalborg Zoo.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.