Kunstmysterium er stadig uopklaret: Nu udstiller Berit - måske for sidste gang

Kunstner og tæppevæver Berit Øien savner fortsat to billedtæpper, der forsvandt fra Kastaniegården i Snedsted - nu udstiller hun, måske for sidste gang, hos Morsø Kunstforening til og med 18. juni

Berit Øien er kunstner og har vævet adskillige tæpper gennem 70'erne og 80'erne. Nu skal hun udstille hos Morsø Kunstforening til og med 18. juni, men hun mangler fortsat to tæpper, der er forsvundet. <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

Berit Øien er kunstner og har vævet adskillige tæpper gennem 70'erne og 80'erne. Nu skal hun udstille hos Morsø Kunstforening til og med 18. juni, men hun mangler fortsat to tæpper, der er forsvundet. Arkivfoto: Bo Lehm

THY/MORS:Trods forsøg på at efterlyse to billedtæpper, der forsvandt sporløst fra plejehjemmet Kastaniegården i Snedsted, er det ikke lykkedes kunstner og tæppevæver Berit Øien at blive genforenet med sine værker.

Derfor er udstillingen hos Morsø Kunstforening, der kan opleves frem til 18. juni, og som måske bliver kunstnerens sidste, to tæpper fattigere.

Berit Øien blev opmærksom på de forsvundne tæpper i forbindelse med forberedelsen af den igangværende udstilling.

- Pludselig opdager jeg, at de ikke længere er på væggen. Så tænker man bare: "For søren!", fortalte Berit Øien, der kommer fra Norge.

Det er efterhånden tre måneder siden, kunstneren efterlyste de forsvundne tæpper, der hver især har taget omkring et halvt år at væve.

Sådan ser Berit Øiens forsvundne tæpper ud. <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

Sådan ser Berit Øiens forsvundne tæpper ud. Arkivfoto: Bo Lehm

Plejehjemmet forklarede i februar, at tæpperne ikke har befundet sig der i 12 år. Men en enkelt medarbejder kunne huske, at de muligvis blev solgt på et loppemarked.

Det gav en smule håb hos Berit Øien og hendes mand, kunstmaler Rud Ingemann:

- Måske er der nogen, der har købt dem, eller har fået dem for ingenting, og bare taget dem med hjem. Det er desværre ikke til at vide, sagde han dengang.

Muligvis sidste udstilling

Billedvæver Berit Øien og kunstmaler Rud Ingemann mødte hinanden på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus. Nu udstiller de måske for sidste gang, da de begge har rundet 80 år og har tilbragt mere end 50 år som aktive kunstnere.

De bor sammen på et ældre husmandssted i Øsløs omringet af natur, hvorfra Rud Ingemann i årevis er cyklet ud i Thy og på Hannæs for at male sin landskabsoplevelse.

Berit Øien har udstillet sine tæpper på udstillinger i hele Danmark, og hun har undervist i vævning hos Det Jyske Kunstakademi. Hun er, ligesom sin mand, inspireret af naturen, men omsætter den til en stram geometrisk komposition.

Kunstnerparret udstiller hos Morsø Kunstforening i Nykøbing til og med 18. juni, måske for sidste gang og desværre uden de forsvundne tæpper.

Kunstnerparret bestående af billedvæver Berit Øien og kunstmaler Rud Ingemann udstiller for måske sidste gang. Det gør de hos Morsø Kunstforening. <i>Privatfoto.</i>

Kunstnerparret bestående af billedvæver Berit Øien og kunstmaler Rud Ingemann udstiller for måske sidste gang. Det gør de hos Morsø Kunstforening. Privatfoto.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.