Nordjysk spillested i sag om karteldannelse: - Vi har ikke gjort noget forkert

Skråens navn er dukket op i sag om aftaler mellem spillesteder om honorarer til store danske popnavne

Leonard Cohen hyldestkoncert på Skråen i Aalborg.   <i>Foto: Henrik Bo</i>

Leonard Cohen hyldestkoncert på Skråen i Aalborg.   Foto: Henrik Bo

AALBORG:Spillestedet Skråens e-mailadresse er dukket om i sagen om otte spillesteder i Jylland og på Fyn, der har indgået et ulovligt kartel, hvor de har aftalt priser på kendte danske kunstnere.

Det beretter JydskeVestkysten, og på Skråen bekræfter daglig leder Jørgen Nissen, at de løbende har haft en korrespondance med Tobakken i Esbjerg, der lige nu er omdrejningspunkt i sagen.

Ifølge Jørgen Nissen er der dog ikke foregået noget ulovligt.

- Vi udveksler dagligt mails med spillesteder landet over om kunstnere. Det gør vi for at stikke en finger i jorden og høre, hvor mange billetter de har solgt andre steder, og hvad de andre steder tidligere har givet. Det er helt almindelig praksis at undersøge forud for en bookning af en kunstner og en prisforhandling, siger spillestedslederen, der ikke genkender indgåelsen af "musketér-ed" eller deltagelse i en såkaldt erfa-gruppe.

Ifølge Jørgen Nissen er der ingen grund til at presse priserne for kunstnerne for meget ned, da aftalen typisk lyder på, at kunstneren modtager 80 procent af indtjeningen og spillestedet 20 procent. <i>Arkivfoto: Matthew David Burnett</i>

Ifølge Jørgen Nissen er der ingen grund til at presse priserne for kunstnerne for meget ned, da aftalen typisk lyder på, at kunstneren modtager 80 procent af indtjeningen og spillestedet 20 procent. Arkivfoto: Matthew David Burnett

Ifølge JydskeVestkystens aktindsigt lyder det i en rundsendt mail mellem en række spillesteder blandt andet således: 

"Har I modtaget eller afgivet bud på D1MA (rapper fra Århus, red.) til næste år? Hvor ligger I henne på den?"

Det er ikke en praksis, Skråen har indgået i, siger Jørgen Nissen.

- Vi har aldrig aftalt konkrete beløb. Jeg har aldrig været ude for, at nogen har sagt "skal vi ikke blive enige om ..." - det kunne vi ikke finde på, siger han.

En professor i jura kalder ordlyden i noget af det, der er foregået, meget bekymrende. Er du bekymret over nogen del af din kommunikation med Tobakken eller andre spillesteder?

- Jeg har på intet tidspunkt tænkt, at noget af den information, vi har udvekslet med Tobakken, har været på kanten af karteldannelse eller konkurrenceloven. Jeg tror, at det er noget vrøvl, der udspringer af ham, Esbjerg Kommune har hyret til at undersøge Tobakken, siger Jørgen Nissen, der påpeger, at der fortsat er tale om mistanke om prisaftaler, det er ikke konkluderet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.