Så blev det sommer i Nordjylland: Her er vores anmeldelse af Hjørring Revyen

Førsteakten er noget slæbende i travet, og det kniber med at få teksterne helt forløst, men andenakten er en sand parade af fuldtræffere, lyder vurderingen

Hjørring Revyen hævder fortsat sin plads som kongerigets mest gennemmusikalske revyforestilling. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Hjørring Revyen hævder fortsat sin plads som kongerigets mest gennemmusikalske revyforestilling. Foto: Henrik Bo

TEATER:Hjørring-revyen

Klædt i hvidt kommer Hjørring Revyens medvirkende flot fra start, meget samstemte og velklingende, men ellers er førsteakten noget slæbende i travet, og det kniber med at få teksterne helt forløst, selv om affaldssortering og en sjov håndværker-sketch liver op. Mit-id får også forudsigeligt nok sin tur på scenen.

Preben Kristensen og Trine Gadeberg ondulerer løjerne i vanlig festlig form, men førstnævnte får nok en lidt for tilbagetrukket placering med sit lysende talent.

 <i>Foto: Henrik Bo</i>

Foto: Henrik Bo

Andenakten er en sand parade af fuldtræffere.

Dansk Folkedanserparti, anført af Trine Gadeberg i hendes egen tekst, får en forrygende galop over scenen, og den kolde hundemad bliver varmet godt op. Kasper Le Fevres ”Demokratiets festdag” leverer en helt virtuos gennemgang af politisk historie.

Senere får vi en sand opvisning i fransk for begyndere på restaurant med Preben Kristensen i front, så ”bulderbassen” (boulabaisen) simrede i gryden og på tallerkenerne. Det var ustyrligt morsomt.

Trine Gadebergs drengebarn Pelle kom også på scenen og fik gang i latterbrølene fra salen, når han kaudervælsk øste af sin storpolitiske visdom, så Ukraine kom på banen og Putin fik så hatten passede.

 <i>Foto: Henrik Bo</i>

Foto: Henrik Bo

Himlen hvælvede sig over Henrik Baloo Andersen og hans som altid storswingende band i den flotte scenografi. Hjørring Revyen hævder fortsat sin plads som kongerigets mest gennemmusikalske revyforestilling og bliver kronet af et medley af mandesmerte formidlet med maskulin stemmepragt, senere lifligt sekunderet af pigerne. Det var nærmest gloriøst!

Vendsyssel Teater leverede den levende og stemningsfulde ramme om løjerne, så endnu engang blev det sommer i Nordjylland.

Hjørring Revyen 2022

  • Instruktør: Michael Moritzen.
  • Kapelmester: Henrik Baloo Andersen.
  • Scenografi og kostumer: Kirsten Brink.
  • Koreograf: Peter Friis.
  • Lysdesign: Kasper Daugberg.
  • Lyddesign: Thomas Holmstrøm.

Hjørring Revyen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.