Ungdomshus åbner: Unge på Mors vil skabe mødested

Ungdomsforeningen Ung Kult åbner fredag sit spritnye ungdomshus på Skovgade i Nykøbing. Det fejres med en koncert med Vild $mith, hvor de inviterer alle unge til øens nye mødested. Et mødested som de har store ambitioner for.

Fra højre mod venstre, bestyrelsesleder Mia Carlsen og vicebestyrelsesleder Mette Marie Seerup fra Ung Kult. <i>Foto: Anders Kvejborg</i>

Fra højre mod venstre, bestyrelsesleder Mia Carlsen og vicebestyrelsesleder Mette Marie Seerup fra Ung Kult. Foto: Anders Kvejborg

NYKØBING:Efter nyheden om at ungdomsforeningen Ung Kult ville få deres eget hus på Mors, har de haft travlt med at planlægge. Huset på Skovgade der tidligere var en del af KFUM og KFUK, er nu en del af Ung Kult, og det er op til dem, hvad de vil benytte de næsten 1000 kvadratmeter på.

Ny fortrøstningsfuld bestyrelsesleder

Ung Kult holdt topmøde 21. januar, hvor unge valfartede fra hele landet til det spritnye ungdomshus. Her blev det også besluttet, hvem der skulle indgå i den nye bestyrelse. Stifteren Malte Houe valgte at træde tilbage fra sin position for at lade nye idéer blomstre. I hans sted er Mia Carlsen blevet den nye bestyrelsesleder.

- Det er jo sundt for en forening at få nye øjne på tingene. Så det mente Malte, at det var tid til for at igangsætte nye og anderledes initiativer, end han kunne finde på. For bæredygtighedens skyld er det også vigtigt, at nye kræfter træder frem, fortæller den nye bestyrelsesleder Mia Carlsen.

Den nye bestyrelse har allerede været forbi tegnebrættet med høje ambitioner til huset. Et podcast- og musikstudie, mødelokaler, køjesenge til overnattende unge, et værksted og et catering firma er blot nogle af de faciliteter, som Ung Kult håber på at kunne tilbyde unge på Mors. 

Et mødested til en million

Morsø kommune har betalt 1,35 millioner kroner for ungdomshuset, hvilket er en stor forpligtelse for Ung Kult medlemmerne. Det er dog ikke noget de føler sig pressede af, men tvært imod kildrer det i fingrene for at komme i gang. Det mest essentielle for bestyrelsesleder Mia Lodahl Carlsen og vicebestyrelsesleder Mette Marie Seerup er, at det bliver et mødested for alle unge, og ikke kun dem, der interesserer sig for kunst og kultur. Et mødested, som vicebestyrelsesleder Mette Marie Seerup følte, at hun manglede, da hun boede på øen.

- Den gruppe af unge, der kommer til at stå for at afholde arrangementer i huset er sammensat af flere forskellige ungdomsuddannelser, unge på arbejdsmarkedet og unge uden for uddannelse. Det har vi gjort fordi vi tror på, at hvis gruppen er bredt sammensat, så kan vi nå bredere ud, siger Mette Marie Seerup.

Før var det muligt for øens unge at mødes på kirketorvet, ved stranden eller de lokale barer, men nu er der mulighed for at mødes i Ungdomshuset Ung Kult. Både hvis du vil dele en øl, men også hvis du blot ønsker at spille brætspil eller lave lektier.

Koncert og renovering

Fredag 10. februar fejres åbningen med en koncert, hvor musikgruppen Vild $mith gæster Ungehuset Ung Kult, og 121 unge har allerede tilmeldt sig. Det bliver nemlig også et spillested på Mors, hvor koncerterne har en yngre målgruppe.

- Vores koncert på fredag håber vi bliver en kæmpe kulturel fest. Vi glæder os til at slå dørene op for lokale unge, og vi ser frem til at huset, også i fremtiden, skal blive base for lokale såvel som nationale ungdomskulturelle arrangementer, fortæller Mia Carlsen.

Efter åbningskoncerten starter arbejdet for alvor for de unge frivillige foreningsmedlemmer. De skal i gang med at planlægge, finde husbestyrer, søge fonde og renovere huset indvendigt, så huset kan leve op til deres drømme og ambitioner om et mødested for unge på Mors.

Ung Kult holder åbningskoncert og fest 10. februar. <i>Foto: Anders Kvejborg</i>

Ung Kult holder åbningskoncert og fest 10. februar. Foto: Anders Kvejborg

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.