Kultureftermiddag på grønlandsk

Grønlandsk kultureftermiddag bød på en række aktiviteter og indslag på Seminarieskolen. Privatfoto
3. april 2017 12:58 - Opdateret 3. april 2017 12:58

Seminarieskolen har i samarbejde med procesgruppen for Aalborg SØ lørdag den 25. marts afholdt et Grønlandsk Kulturarrangement på Seminarieskolen med kaffemik. Arrangementet havde det formål at skabe grobund for nye netværk og udnytte de lokale potentialer på tværs af bydelen og kulturer.

Arrangementet blev til i et tæt samarbejde mellem procesgruppen og Det Grønlandske Hus, Tamassa og Kofoed Skole. Det endte med at blive en enestående oplevelse og succes, hvor mere end 150 gæster tog del i festlighederne, og hvor der blev drukket kaffe og spist kage, sunget og fremført trommedans samt præsentation af Inuit Games.

Arrangementet havde til formål at danne ramme om en hyggelig eftermiddag, hvor områdets beboere kunne mødes på tværs af etnicitet og kultur. Og det var lige nøjagtig, hvad eftermiddagen bragte. En gruppe brugere fra Tamassa havde bidraget med kage til lejligheden - og på trods af at besøgstallet, som var estimeret til omkring 100 personer, så var der alligevel nok af kaffe og kage til alle.

Peter Hansen, leder af Seminarieskolen, bød velkommen, hvorefter det grønlandske kor åbnede arrangementet og berørte alle tilhørere i salen. Herefter fortalte direktør Søren Stach Nielsen fra Det Grønlandske Hus om sit møde med Aalborg og om det grønlandske samfund. Efterfølgende var der trommedans, som var en spændende og stærk oplevelse. Derpå fulgte en præsentation af Inuit Games af Laila Jensen fra Kofoed Skole, som er et indslag i sommerens DGI Landsstævne 2017 i Aalborg. Herefter blev de forskellige discipliner prøvet af, og det grønlandske kor afsluttede stemningsfuldt eftermiddagen.

Arrangementet var en videreførelse af konceptet kulturaften, som procesgruppen har arbejdet med. Seminarieskolen har med procesgruppen indvilliget i at slå dørene op for en række kulturelle arrangementer i Aalborg SØ i løbet af 2017. Næste gang bliver det et dansk kulturarrangement i september 2017, og sidst på året eller først i 2018 er der et ønske om et kurdisk- og efterfølgende et syrisk kulturarrangement.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...