Brønderslev

Kulturinstitution er i alvorlig fare

Er der plads til BAS er temaet for kamp for BASaren

Nybyggeri bringer BASaren i fare

Nybyggeri bringer BASaren i fare

BRØNDERSLEV:Under sloganet ”Er der plads til BAS ?” protesterer BAS - Brønderslev Amatør Scene over ny lokalplan for Vestergaardsgade-Valdemarsgade.

Brønderslev Byråd skal på mødet i april endeligt vedtage lokalplanen, der giver mulighed for at igangsætte første etape af byggeriet på den gamle Falck-grund og kvægauktion. Det er uforeneligt med BAS og BASbios nuværende drift og aktivitetsniveau.

Et nyt byggeri som det er skitseret i sin nuværende form vil være en katastrofe for BAS, da den vil umuliggøre fyrværkerisalg i BASaren og afviklingen af andre aktiviteter.

- Derfor vil BAS have vedtagelsen af lokalplanen stoppet med henblik på at den tilrettes så BAS kan opretholde det nuværende aktivitetsniveau, siger Martin Østergaard fra BS.

- Gården bag ved BASaren beskæres kraftigt i det nye lokalplanforslag. Det nye byggeri kommer så tæt på BASaren, og det vil give store problemer at afvikle koncerter hvor vi holder et højt lydniveau, ligesom gården bruges i mange sammenhænge når vi spiller teater, samt til af- og pålæsning ved mange andre aktiviteter.

- Parkeringsforholdene, som i forvejen er meget presset i området, vil blive reduceret yderligere. Dette vil ikke kun påvirke BASarens gæster, men også de folk der bruger motionscenteret ”Kom i form” og beboere i området.

Lokalplanen åbner også for en etape 2, som indebærer en nedrivning af Basaren.

- Teater og biograf er udgangspunktet for hele BAS’ virke, og salg af fyrværkeri er helt afgørende for at kunne opretholde det aktivitetsniveau vi har i dag, fortæller Martin Østergaard.

- Mange af de aktiviteter vi har i BASaren, f.eks. børne- og ungdomsteater, samt koncerter, giver sjældent overskud.

- Derfor skal vi have fortalt politikerne, at BAS amputeres i katastrofal grad, hvis lokalplanen vedtages. BAS og BASbio gæstes hvert år af ca. 15.000 personer, og er et af byens få kulturelle fyrtårne, og en fritidsaktivitet for omkring 150 børn, unge og voksne.

BAS drives udelukkende ved frivillig arbejdskraft. Derfor iværksættes der nu en storstilet underskriftindsamling i byen, hvor alle BASarens brugere og byens borgere opfordres til at skrive under for at få stoppet lokalplanen. BAS er en vigtig brik i byens helhed.

Selvom vi hellere vil lave kultur end underskriftindsamlinger vil gode Basser være at finde på gader og stræder i den kommende tid, hvor vi samler underskrifter mod vedtagelsen af lokalplanen. Desuden kan man skrive under i biografens kiosk og andre udvalgte steder i byen. Man kan se hvor ved at gå ind på BAS’ hjemmesider.

- I BAS håber vi på byens opbakning – Brønderslev er et vigtigt kultur- og fritidstilbud ringere uden BAS og BASbio, siger Martin Østergaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.