Kunder forsvinder med lukkeloven

Efter lukkeloven har den lokale brugsuddeler i Hundelev oplevet, at kunderne bliver færre

Jan Poulsen har i sine snart 30 år som brugsuddeler i Hundelev oplevet nedgang før, men ikke så stor en nedgang som de sidste tre måneder.Foto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Jan Poulsen har i sine snart 30 år som brugsuddeler i Hundelev oplevet nedgang før, men ikke så stor en nedgang som de sidste tre måneder.Foto: Bente Poder Bente Poder

HUNDELEV:Tre måneder efter lukkeloven blev afskaffet den 1. oktober, begynder effekten at kunne ses i Hundelev.

- Vi kan godt mærke, at der er sket en ændring fra 1. oktober, og det er nærmest sket over natten, at der kom en ændring i folks indkøbsmønstrer, siger Jan Poulsen, brugsuddeler, Dagli’ Brugsen i Hundelev.

Brugsuddeleren gennem snart 30 år vurderer, at han har haft omkring fem procent færre kunder siden lukkelovens afskaffelse. Og det kan mærkes på omsætningen.

- Det er kroner og øre, det drejer sig om, og det er med en lille nedgang per uge, siger Jan Poulsen.

Flere andre lokalkøbmænd i kommunen, som NORDJYSKE har talt med, oplever det samme som Jan Poulsen. Kundestrømmen og omsætningen er blevet mindre siden 1. oktober.

Jan Poulsen er fortrøstningsfuld i forhold til butikkens fremtid, men han håber ikke at kundeflugten udvikler sig til mere end de hidtil fem procent.

- Hvis det bliver 10, 15 og 20 procent, som vi hører, nogle butikker snakker om, så kan det eventuelt føre til døden i sidste ende, siger Jan Poulsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.