Kunst i bunker

Bruno Kjær har tyvstartet brugen af gammel bunker til kulturformål

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Selvom arbejdet med at indrette den gamle bunker på Skovsvinget i Aalborg til øvelokaler for lokale musikere endnu ikke er gået i gang, er den allerede taget i brug til kulturelle formål.

Kunstner Bruno Kjær har nemlig fået lov til at bruge bunkeren til en udstilling, hvor han har givet en række af de elementer, der normalt hører hjemme i et klassisk bibliotek, et nyt og anderledes tvist.

Erindring om rejser

”Skyggebiblioteket” rummer f.eks. en række erindringer og referencer, som handler om kortlægning og angsten for - eller lysten til - at rejse.

Kunne ikke sælges

Bunkeren på Skovsvinget stammer oprindeligt fra krigens tid. Den er cirka 400 kvadratmeter stor, og selvom den ligger centralt, lykkedes det ikke at sælge den til private, sådan som man oprindeligt satsede på. Og derfor er den nu overtaget af Aalborg Kommune, som vil indrette den til øvelokaler for lokale musikere, der længe har efterlyst bedre forhold end dem, der i dag er i kælderen under Nordkraft.

Ombygning på vej

Ifølge konsulent i sundheds- og kulturforvaltningen Rasmus Krogh går arbejdet med at ombygge og indrette bunkeren i gang i løbet af kort tid - formentlig lige efter 9. juni.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden