Kunst og arkitektur

Ny udstilling på Dronninglund Kunstcenter

Udstillingens kurator, Alexandra Madirazza, udstillede i 2013 på Kunstcentret. Det gav hende inspiration til den nye udstilling, der åbner på søndag. Arkivfoto: Jørgen Ingvardsen <i>Jørgen Ingvardsen, arkivfoto</i>

Udstillingens kurator, Alexandra Madirazza, udstillede i 2013 på Kunstcentret. Det gav hende inspiration til den nye udstilling, der åbner på søndag. Arkivfoto: Jørgen Ingvardsen Jørgen Ingvardsen, arkivfoto

DRONNINGLUND:I disse år er der stor fokus på arkitekturområdet. En række arkitekter har fået stjernestatus. Nogle af de nye og flotte byggerier leder tankerne hen på kunst. Netop denne hårfine grænse mellem kunst og arkitektur tages op på den nye udstilling på Dronninglund Kunstcenter. Den åbner på søndag 9. august, og der er tale om en udstilling med nationale og internationale kunstnere/arkitekter, der på tværs af fagene forsøger at udforske, debattere og formidle denne problematik. Udstillingen skal lægge op til en dialog blandt de besøgende gæster og stille spørgsmålet, hvornår noget er kunst, og hvornår det er arkitektur.

Udstillingens kurator, Alexandra Madirazza, blev inspireret til denne udstilling, da hun forrige år udstillede egne værker i Kældergalleriet. Fascinationen af Kunstcentrets særegne arkitektur satte gang i tankerne om denne udstilling, der i sin opbygning også lægger vægt på, at beskueren ser denne arkitektur i samspil med udstillingens værker.

Den vil derfor være mere luft mellem værkerne, end der normalt er på Kunstcentrets udstillinger. Det sker for at fremhæve arkitektur og kunst som et værk i sig selv.

Der vises værker af Clay Ketter, Allan Bech, Runi Weihe, Kirsty Badenoch, Pétur Örn Eyjolfsson & Søren Oscar Duvald, Alexandra Madirazza og Karianne Halse.

Denne udstilling, der har titlen ’Et grænseland’, fylder hele grundetagen. På 1. sal kan man opleve en udstilling med billedkunstner Vibeke Nørgaard Rønsbo. ’Parenteser’ har hun valgt at kalde den. Afsættet for denne udstilling er kunstnerens fascination af fysiske og digitale spor af levet liv. Der vises både billeder og skulpturer.

Endelig kan man i Kældergalleriet opleve en udstilling, hvor billedkunstner Ingrid Duch viser billeder udført i æg-tempera i et ekspressivt farvevalg.

Udstillingen åbnes på søndag kl. 11.30 af arkitekt og adjunkt ved Aalborg Universitet, Lars Brorson Fich, og der vil være musikalsk indslag ved Martin og Emil fra Dronninglund Gymnasium.

Udstillingen kan ses frem til den 27. september.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjysk by får kæmpestort amerikansk datacenter
Luk