Åsted

Kurrer på tråden i Venstre

Venstre-spidser i mundhuggeri

Jens Ole Jensen - opfordrede partifællen, eks-borgmester Lars Møller til selv at finde svar i Forsyningens årsberetning.  Arkivfoto: Bente Poder

Jens Ole Jensen - opfordrede partifællen, eks-borgmester Lars Møller til selv at finde svar i Forsyningens årsberetning. Arkivfoto: Bente Poder

AASTED:Et internt mundhuggeri mellem to af Venstres frontfigurer i Frederikshavn, Jens Ole Jensen og eksborgmester Lars Møller, overskyggede på byrådsmødet onsdag helt en debat om udpegning af indsatsområder for rent drikkevand ved Aasted.

De to Venstrespidser nøjedes ikke med at skumle over hinanden. De endte også med at stemme modsat. Lars Møller og flertallet i Venstregruppen gik imod indstillingen om at vedtage indsatsplanen. Jens Ole Jensen stemte for sammen med de øvrige partier.

Han er formand for Forsyningen, og indsatsplanen lægger op til, at Forsyningen kan indgå dyrkningsaftaler med landmænd i boringsnære områder og områder med stor grundvandsdannelse. Hensigten er at begrænse nedsivning af især nitrat og pesticider til boringer, som leverer drikkevand.

Gråspurve og kanoner

Lars Møller betonede, at der i årtier er dyrket intensivt landbrug over grundvandet ved Aasted, og alligevel kan Aasted Vandværk leverede noget af det mest rene drikkevand i landet. Derfor karakteriserede han indsatsplanen som at skyde gråspurve med kanoner - hvor der ingen gråspurve er.

Han understregede, at den usikkerhed, som udpegning af indsatsområdet giver, vil medføre, at landmænd dér vil holde igen med investeringer, og at det for dem, der overvejer at stoppe som landmænd, vil vanskeliggøre salg.

- Det er en situation, vi ikke kan tillade os sætte folk i, sagde han.

Jens Ole Jensen forklarede, at administrationen i Forsyningen har været med ved udarbejdelsen indsatsplanen og oplyst, at den er det redskab, Forsyningen har brug for at sikre rent drikkevand.

- Så det ville være mærkeligt, hvis jeg som formand for Forsyningen stemte imod planen.

Det affødte en besk bemærkning fra Lars Møller om partifællen i realiteten lader sin stemmeafgivning diktere af administrationen.

Læs det dog selv

Et nyt sammenstød mellem Jensen og Møller indtraf, da Lars Oldager (DF) drejede debatten over på udbringning af spildevandsslam fra nabokommuner på marker nær vandboringerne.

Lars Møller spurgte, om formanden for Forsyningen kunne oplyse, hvorvidt der også bliver udbragt slam fra renseanlæg i Frederikshavn.

Jens Ole Jensen nægtede kommentere, men henviste Lars Møller til selv at finde svaret ved at læse i Forsyningens spritnye årsberetning.

Jens Ole Jensen bekræftede dog, at fosfor udvindes fra slam i Frederikshavn til brug som gødning, mens restproduktet afbrændes.

Birgit Hansen konstaterede, at kun Venstregruppen minus Jens Ole Jensen var imod indstillingen om at vedtage indsatsplanen og spurgte, om der var flere kommentarer. Det var der ikke - officielt.

- Nej, jeg sidder bare og koger over Jens Ole, lød det syrligt fra Lars Møller.

Borgmester Birgit Hansen fik det sidste ord, da hun replicerede: Er der nogen, der kan hjælpe Venstre med nummeret på en parterapeut ?

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.