Kvaliteten helt i top i Hjallerup

Samarbejde mellem Hjallerup Marked og Hestens Værn

Henny Hove (med hatten) tjekker hestene på Hjallerup Marked. Arkivfoto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Henny Hove (med hatten) tjekker hestene på Hjallerup Marked. Arkivfoto: Kurt Bering Kurt Bering

HJALLERUP:Når hestehandlerne traditionen tro triller ind på markedspladsen fredag morgen 2. juni, vil der igen i år være dyrlæger og hesteorganisationer til at tage imod.

For Hjallerup Marked har hestene historisk set været og er stadig en essentiel del, hvorfor vi også igen i år har haft møder med samarbejdspartnerne forud for årets marked.

Hestens Værn er sammen med Dyrenes Beskyttelse Danmarks største organisation.

Herfra er lægmand Henny Hove i mange år kommet på Hjallerup Marked for at føre tilsyn.

- Vi går rundt og kontrollerer, at dyreværnsloven overholdes. Hestenes velfærd og hvordan hestehandlerne håndterer deres dyr. Det er selvfølgelig politiets opgave at være myndighed, men hvis vi ser noget, tager vi kontakt til dyrlægen på pladsen eller de ansvarlige i markedsudvalget.

- Det vigtigste er at være åben, beskrive de faktuelle forhold og have en god dialog, fortæller Henny Hove til NORDJYSKE.

- Både vi og dyrlægerne er enige om, at forholdene på alle landets markeder er forbedret kolossalt igennem årene. For mig er det også vigtigt, at den lokale rideklub (HRV) og Dansk Rideforbund er med i arbejdet på Hjallerup Marked, siger hun.

Som lægmand tager Henny Hove imod anmeldelser og behandler de henvendelser, Hestens Værn får ind fra hele landet.

Når hun går rundt på markedspladsen, følges hun typisk med folk fra Dyrenes Beskyttelse, og hun understreger, at en vigtig del af samarbejdet er at sige, hvor de kommer fra.

Herudover er opgaven at observere og give input til opfordringer, hvis det er relevant. Skulle nogen opleve noget uregelmæssigt, som det i enkelte tilfælde skete sidste år, er opfordringen fra Hestens Værn straks at tage fat i de dyrlæger og myndigheder, der altid er markedspladsen.

- Efterhånden er der nogen, der siger, at heste på et marked, er misligholdelse, men for mig er det vigtigt at passe på den her kultur. Folk skal kunne komme på Hjallerup Marked og se på heste og andre dyr, mener Henny Hove.

Hjallerup Marked og Hestens Værn har siden 2011 haft et formaliseret samarbejde om hestenes forhold på markedspladsen.

Hjallerup Marked forventer i år omkring 500 heste på markedspladsen.

Henny Hove har i årenes løb haft flere funktioner og modtog i 2008 Dansk Rideforbunds Ærestegn.

I dag er hun lægmand i Hestens Værn, der blandt andet samarbejder med Seges - Videnscenter for Heste. Hestens Værn blev stiftet i 1909 og er verdens ældste dyreværnsorganisation for heste.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.