Kvinder flyttede hospital midt i fødsler

Højgravid måtte sendes til andet hospital på grund af manglende sengepladser

Mange gravide kvinder flyttes rundt fra hospital til hospital midt under fødslen. Arkivfoto

Mange gravide kvinder flyttes rundt fra hospital til hospital midt under fødslen. Arkivfoto

HILLERØD:Det var selvfølgelig ikke meningen, at højgravide Heidi Christensen skulle sidde fast i svingdøren ind til Hillerød Hospital med sit næsten fødte barns hoved mellem benene.

Men det blev konsekvensen af, at hun efter at have fået en vestimulerende pille på Hvidovre Hospital blev bedt om at køre i egen bil til Hillerød, fordi der ikke var sengeplads i Hvidovre.

Og Heidi Christensens historie er ikke enestående. Et stigende antal fødende kvinder bliver flyttet fra et hospital til et andet midt under fødslen. Ikke på grund af komplikationer, men på grund af personale- og pladsmangel på det hospital, hvor kvinden oprindeligt er sat til at føde. Det kan have store konsekvenser, understreger eksperter ifølge Dagbladet Information.

Skaber unødig ængstelse

- Det kan skabe ængstelse hos den kvinde, der bliver bedt om at køre til en anden fødeafdeling. At øge ængstelsen kan sende stresshormon ud i kroppen, og det er gift for gode veer, siger Lillian Bondo, formand for Jordemoderforeningen.

Også jordemoder på Rigshospitalet Lene Skou Jensen mener, at det er alvorligt:

- Ingen kvinde ønsker at skulle køre til en anden fødeafdeling, efter at fødslen er gået i gang. Det er med til at hæmme den naturlige proces, det er at føde et barn.

183 kvinder flyttet

Region Hovedstaden har ikke nogen samlet opgørelse over omvisiteringer af fødende kvinder for 2014, men tal fra Hvidovre Hospital, Rigshospitalet og Herlev Hospital viser, at 183 kvinder sidste år blev flyttet til et andet hospital, mens de var i gang med at føde, på grund af plads- eller personalemangel på et af de tre hospitaler.

I 2013 var det samlede tal blandt alle regionernes hospitaler ifølge Region Hovedstaden 120.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden