Forsikringsvirksomhed

Lås døren med mobilen

Digital nøgle i form af en app er mindst lige så sikker som en mekanisk lås, vurderer forsikringsselskab

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Digitallås kan fjernbetjenes.

NORDJYLLAND:Fremover behøver man ikke bruge nøgle, når man låser eller oplåser sin dør. I stedet kan man bruge sin telefon.

Det er nøgleproducenten Ruko og sikringsfirmaet Dansikring Direct Verisure, der sammen har udviklet en digital nøgle i form af en app, Med den installeret på telefonen - og en digital lås installeret på hoveddøren - kan man låse og oplåse sin dør for børn, babysittere og håndværkere, uanset hvor man befinder sig - på jobbet eller i en bilkø på den anden side af Jorden.

Låsen er den første af sin art i Danmark og koster 2500 kroner. Den er anerkendt af flere forsikringsselskaber på linje med en almindelig mekanisk lås og forventes klassificeret som en lås i sikreste klasse.

Større sikkerhed

- Vi ser positivt på den nye digitale lås. Det er den første større udvikling i det private låsemarked i mange, mange år, og vi vurderer at digitallåsen giver en sikkerhed, der er mindst lige så stor, hvis ikke større, end en traditionel lås, siger privatdirektør Pia Holm Steffensen fra Alm. Brand Forsikring.

Hun hæfter sig ved, at den digitale opkobling kan gøre forsikringsarbejdet lettere, da man præcist kan se, om døren har været låst. Ejeren kan bruge individuelle koder for at se, hvem der lukker sig ind hvornår.

En anden fordel ved at bruge mobiltelefonen som nøgle er, at man ikke længere behøver bekymre sig om tabte nøgler - kun om tabte telefoner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst