Læg bare kameraet væk ved julefrokosten

Hver fjerde dansker er ikke begejstret for billeder

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

DANMARK:”Last Christmas” spiller på anlægget, og chefen er faldet i søvn over en tom flaske snaps og gaverne fra pakkelegen.

Minderne fra firmajulefrokosten kan være sjove at forevige med billeder - men det mener en fjerdedel af danskerne ikke, man må. Det svarer de i en ny undersøgelse, som You-Gov har lavet for Telia, skriver metroxpress.

Derudover mener 86 procent af de adspurgte ikke, at det er i orden, hvis du lægger billeder fra festen på de sociale medier uden at spørge.

- Jeg er overrasket over, at der er så mange imod det. Men det må jo være, fordi folk har noget at skjule. Når folk går til julefrokoster, slipper de hæmningerne løs,” siger sexolog og parterapeut Paprika Noel.

Hun fortæller, at hun har hørt om flere tilfælde, hvor billeder har fældet partneren i at være utro.

Endte i Se og Hør

Sexolog Joan Ørting er heller ikke i tvivl om, hvad billederne kan betyde.

- Hvis vi fornemmer bare en lille smule, at der kan være noget på færde, så går vi på jagt efter beviser blandt andet i kollegaens Facebook, siger Joan Ørting.

DR-radiovært Ole Tøpholm har selv oplevet at få bøvl med sine kollegaer, fordi han tog billeder fra en DR-julefrokost og lagde dem på Facebook.

Ugen efter havde Se og Hør nemlig bragt billederne, uden han vidste det.

- Jeg kan huske, hvor meget ballade der blev. Det var forholdsvis uskyldige billeder, men folk blev sure over den historie, der blev koblet på. Eksempelvis en billedtekst til et billede af Reimer Bo med en rød ansigtskulør, hvor der stod ”allerede i julehumør, siger Ole Tøpholm.

Han mindes ikke, om han dengang forinden havde spurgt folk, om det var i orden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.