Læge fiflede med selvmorders journal

Klage over læge, der udleverede lykkepiller til 20-årig, fik lægen til at ændre i journal efter den 20-åriges død

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KØBENHAVN:Danilo Terrida, der gik på søfartsskole i Frederikshavn, tog sit eget liv i oktober 2011. Familien har klaget over lægen, som ordinerede lykkepiller over telefonen 11 dage før selvmordet. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Selvmordsforsøg kan være en bivirkning, når unge tager lykkepiller.
Ifølge Danilo Terridas oprindelige patientjournal havde den 20-årige københavner aldrig tidligere talt med sin læge om, at han var ked af det.
Efter at familien har klaget, er læge Ole Knudsen fra Hellerup imidlertid kommet på andre tanker.
Lægen har nemlig tilføjet, at Danilo Terrida var ”kendt med tristhed og depression”.

Ikke den læge

Lægen har også skrevet til journalen, at han 30. september snakkede med patienten om, at denne følte sig trist til mode. Men det hele er skrevet til, efter at Danilo Terrida havde taget sit eget liv.

- Sandheden er, at han aldrig havde snakket med Danilo om depression. Nu prøver han at pynte på det for at redde sig selv, siger Denis Terrida - far til Danilo - til Nordjyske Stiftstidende.
NORDJYSKE er i besiddelse af patientjournalen. Her fremgår det, at det ikke var Ole Knudsen, men hans kollega, der tilså Danilo Terrida 30. september. Ole Knudsen ønsker ikke at stille op til interview, men oplyser gennem en kommunikationschef i lægeforeningen, at hans kollegas kalender viser, at hun havde fri, fordi hendes mand havde fødselsdag, og at det dermed var ham, der tilså Danilo Terrida. Han kan dog ikke forklare, hvorfor hendes navn optræder i journalen.

Patientforening rystet

I Patientforeningen Danmark er Anette Ulstrup rystet over sagen.

- Det er forkasteligt og dybt kritisabelt, at der manipuleres med tilføjelser i en patientjournal. Det kan kun tolkes som om, at lægen ønsker at redde sit eget skind, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.