Lækkerbisken til hunde i Hals

Tumleplads på 80 tønder land skal forebygge konflikter med badegæster

10. marts åbner Aalborg Kommunes første åbne hundeskov mellem Hals og Hus. En tilsvarende findes allerede i Hune Klitplantage. 
Arkivfoto: Lars Pauli

10. marts åbner Aalborg Kommunes første åbne hundeskov mellem Hals og Hus. En tilsvarende findes allerede i Hune Klitplantage. Arkivfoto: Lars Pauli

Hundeluftere i det store sommerhusområde ved Hals går bedre tider i møde. Fremover kan de komme til at lufte hund uden komme i karambolage med badegæster. Aalborg Kommune åbner lørdag 10. marts en meget stor hundeskov i Trekantskoven lidt nord for Hals. Hundene får her hele 80 tønder land at boltre sig på. Uden indhegning, som ellers kendetegner kommunens øvrige ni hundeskove. Væk fra strandene - Mange sommerhusejere har spurgt efter et sted, hvor de kan lufte hund, og vi vil eliminere mange problemer, hvis vi giver plads til hundene. Især på stranden kan der være en konflikt, fordi badegæster ikke bryder sig om, at der bliver luftet hunde, især når der også er børn, forklarer naturvejleder Esben Buch, Aalborg Kommune. Ideen til den store, uindhegede tumleplads for hunde er hentet fra Hune Klitplantage, hvor Naturstyrelsen også har indrettet et større område til hundeskov efter samme opskrift. - Og jo flere hundeskove, vi har, jo færre konflikter har vi også med hunde. Fordelen ved den ny skov er, at hundene ikke er så begrænsede, fordi de har et meget stor område at bevæge sig rundt på, og samtidig vil der stadig være plads til vildtet, bemærker Esben Buch. Som i alle andre kommunale hundeskove er Trekantskoven forbudt område for bidske hunde og de forbudte kamphunderacer. Kun hunde under kontrol må færdes i skoven. Hvis det bliver den forventede succes, er vejen banet for flere uindhegende hundeskove i Aalborg Kommune. Esben Buch nævner Skalskoven i Nibe som en oplagt næste mulighed. I forvejen er der mange hundeluftere, som bruger Skalskoven, og selv om den en uge om året er invaderet af Nibe Festival, kan de de to formål godt forenes. Luft hund i Drastrup Skov I øvrigt er også Naturstyrelsen på vej med en hunde-skov i den vestlige del af Aalborg-området. Et areal på cirka 10 hektar i Drastrup Skov ved Frejlev indhegnes, og så vil hunde og deres ejermænd kunne bevæge sig rundt i en ung løvskov på snirklede stier med en større lysåbning i midten. Før skoven er klar til brug, skal der dog lige bjærges en del flis, men skovfoged Leif Lyngsø forventer, at skoven senest i løbet af foråret officielt bliver til en hundeskov.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden