Lærere reddede 15-årig elev på Dybvad Skole

To idrætslærere hædret for at have genoplivet 15-årig elev, der fik hjertestop

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DYBVAD:En 15-årig elev fra Dybvad Skole kan takke to af skolens idrætslærere for, at han stadig er i live.

16. november 2015 får Frederik Pedersen hjertestop midt under en idrætstime, men de to lærere, Jonas Poulsen og Casper Eskesen, registrerer med det samme, at der er noget galt, da drengen pludselig slingrer ud af hallen.

Jonas Poulsen følger efter den 15-årige, som kollapser ude på gangen, og straks begynder de to lærere at yde akut førstehjælp.

Casper Eskesen, der som del af sin livreddereksamen én gang om året genopfrisker kursus i hjertestart, giver den 15-årige hjertemassage, mens Jonas Poulsen henter skolens hjertestarter.

Genoplivet tre gange

Tre gange lykkes det at genstarte Frederiks hjerte, og på et tidspunkt er Casper og Jonas nødt til at sætte en hockeystav på tværs i munden på den 15-årige, for at han kan trække vejret.

Den første ambulance ankommer til skolen 17-18 minutter efter, at der er slået alarm.

I mandags vendte Frederik, der i mellemtiden har fået indopereret en pacemaker, tilbage til skolen, og fredag formiddag besøgte borgmester Birgit Hansen Dybvad Skole, hvor hun hyldede de to idrætslærere.

Resolut og professionelt

- I handlede resolut og gjorde det man skal i sådan en situation. Som sygeplejerske ved jeg, at man kan have svært ved at bevare overblikket, når man er presset. Men I handlede snarrådigt og flot til både UG med kryds og slange og 12 og 13, uanset set hvilken skala, I benytter. Tusind tak for indsatsen, lød det blandt andet fra borgmester Birgit Hansen.

En mail fra den 15-åriges bedstemor, der udtrykte sin dybtfølte tak til de to snarrådige lærere, havde gjort stort indtryk på Birgit Hansen.

Efter den dramatiske hændelse den 16. november var skolepsykologen sammen med Casper og Jonas rundt i de enkelte klasser for at tale med eleverne om, hvad der var sket.

15-årige Frederik Pedersen har fået pacemaker og har tilsyneladende ingen mén efter sit hjertestop.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.