Lammelsen kunne ikke stoppe Fredrik

Et liv i kørestol lokkede ikke Fredrik Øie Sørensen. Nu er han i gang med at tage kørekort, kun fire måneder efter han blev lam

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NØRRESUNDBY:Nogen stiller sig tilfreds med skæbnen, andre gør ikke.

18-årige Fredrik Øie Sørensen fra Nørresundby tilhører den sidste kategori.

I januar kørte han direkte ind i et træ på en skiferie og blev lam fra taljen og ned. I dag er den unge mand i gang med at tage kørekort.

Samtidig går han uden hjælpemidler og behøver kun træning hos en fysioterapeut to timer om ugen. Sidst NORDJYSKE mødte ham i marts, stod den på træning flere gange om dagen.

Overrasket over sig selv

Fredrik Øie Sørensen har bevist, at man kan ændre livets gang, hvis man selv tror på, at det kan lykkes. Hvis der samtidig tilsættes en god portion humor, positivitet og vilje, er vejen banet. Hvert fald for den unge nordjyde, der har kæmpet for at vende tilbage til sit liv, som det så ud før skiulykken.

- Når jeg ser tilbage, er jeg overrasket over, hvor positiv jeg var omkring ulykken. Det er vildt, at jeg dengang sagde til folk, at jeg selvfølgelig ville komme til at gå igen, siger han.

- Kan overkomme alt andet

Selvom ulykken har været en hård nyser, mener Fredrik Øie Sørensen, at han er kommet styrket ud på den anden side.

- Jeg kan bruge episoden til at tænke, at lige meget hvad jeg kommer ud for, så har jeg klaret det her. Jeg har været lam, og nu kan jeg gå. Jeg tænker, at jeg på en måde kan overkomme alt, fortæller han.

Og selvom alt måske aldrig kommer til at blive som før, kan mindre også gøre det. En ting er dog sikker: Fredrik Øie Sørensen vil på ski igen.

- Hvis ikke min tilstand forbedres, kan jeg nok ikke køre ned ad den sorte pist. Men så må jeg begynde med den grønne, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.