Tyverier

Landbo-rådgivninger går sammen

Opbrud på området - og loyalitet er under pres

Landmænd vælger ikke nødvendigvis den lokale rådgivning længere. Nu handler det om det bedste rådgivning til prisen.Arkivfoto

Landmænd vælger ikke nødvendigvis den lokale rådgivning længere. Nu handler det om det bedste rådgivning til prisen.Arkivfoto

AARS:Danmarks største rådgivningsvirksomhed på landbrugsområdet er en realitet, når de to øst- og midtjyske selskaber LRØ og LMO fusionerer med virkning fra i dag, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Virksomheden fortsætter under navnet LMO, og de eksisterende centre i Horsens, Søften, Viborg og Aars bibeholdes.

Den dækker hele Midt- og Østjylland fra Kolding i syd til Vesthimmerland i nord med 375 ansatte, mens omsætningen bliver på cirka 250 millioner kroner om året.

- De to virksomheder vil supplere hinanden på en række punkter og vil kunne fastholde et højt rådgivningsniveau, siger Jan Winther, adm. direktør for LMO.

Kontoret i Aars, der tidligere blev drevet af den private rådgivningsvirksomhed Landbrugsrådgiverne, blev erhvervet af LMO for halvandet år siden og tæller syv-otte medarbejdere.

Jan Winther betegner Aars som et kerneområde fuldt på linje med LMO’s øvrige virkeområde. Det er hjemmebane for landboorganisationerne Agri Nord og Nf plus - det tidligere Nordjysk Familielandbrug, men tidligere tiders lokale forankring i landbrugsrådgivningen er under opbrud, og de fleste drives som kommercielle virksomheder.

- Der er kunder nok til os alle sammen, siger Jan Winther, der i kundekredsen også tæller landmænd fra Aabenraa, Mors, Thy og Vendsyssel.

Bag LMO står Østjysk Landboforening, Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vejle-Fredericia Landboforening (LRØs ejere), og Landboforeningen Midtjylland, Landboforeningen Kronjylland, Østjydsk Familielandbrug samt Familielandbruget Midt-Jylland (LMOs ejere).

Det var bestyrelserne for de syv foreninger, der mandag aften sagde ja til fusion af rådgivningsvirksomheden.

Adm. direktør i Agri Nord, Erik Lydiksen, lægger ikke skjul på, at man her blev overrasket, da LMO etablerede sig inde en naboforenings område i Aars.

- Vi opfatter absolut Aars som vores kerneområde, og Agri Nord er langt de største på egnen. Men der er fri etableringsret, og vi hilser konkurrencen velkommen. Det er sundt og skærper opmærksomheden, siger han.

Erik Lydiksen bekræfter, at der er opbrud i landbrugsrådgivningen. Tidligere tiders loyalitet overfor den lokale forening er under pres. Det handler om, hvem der kan levere den bedste rådgivning til prisen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.