Landets største møllepark er klar

Den sidste af 22 nye vindmøller ved Klim blev rejst i weekenden

I solnedgangens skær søndag aften blev den sidste mølle i Klim Vindmøllepark rejst. Foto: Vattenfall <i>Michael Bo Rasmussen / Baghuset</i>

I solnedgangens skær søndag aften blev den sidste mølle i Klim Vindmøllepark rejst. Foto: Vattenfall Michael Bo Rasmussen / Baghuset

KLIM:I weekenden blev den sidste af de 22 møller i Klim Vindmøllepark rejst, og dermed er Danmarks største vindmøllepark på land tæt på at være færdig.

Parken kan producere strøm nok til 64.000 husstande, når alle møller snurrer for fuld kraft fra slutningen af september. De første møller i parken blev rejst i juni og er sat i drift.

Det er ikke kun produktionen, der gør Klim Vindmøllepark til landets største. Den er også et af de største ”repowering”-projekter herhjemme, hvor forældede vindmøller med lille produktionskapacitet erstattes af færre, men mere effektive vindmøller. Her er 35 stk. 600 kW møller erstattet med de 22 stk. 3,2 MW vindmøller af mærket Siemens.

De gamle vindmøller er eksporteret til bl.a. Italien og Irland, hvor det bedre kan betale sig at producere el fra små møller.

De gamle fundamenter blev sprængt væk og materialerne genbrugt, hvorefter der blev støbt nye og større fundamenter.

De 21 møller ejes af den svenske stats energiselskab Vattenfall sammen med lokale aktionærer. En enkelt mølle er ejet af lokale investorer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.