Lang næse til nordjyder

Kæmpekranen Samson, der skal løfte broklappen på plads, ankommer til Aalborg natten til lørdag - men ikke for at sætte broklappen op

Kæmpekranen Samson ligger i Aalborg - men IKKE for at sætte broklappen på plads. Foto: Martél Andersen <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Kæmpekranen Samson ligger i Aalborg - men IKKE for at sætte broklappen på plads. Foto: Martél Andersen Pressefotograf Henrik Bo

NORDJYLLAND:En vaks læser af NORDJYSKE Medier var lige ved at sætte jubelen igang på redaktionen.

Læseren havde nemlig spottet, at den kæmpekran, der tidligere har været i Aalborg for den gang at skulle løfte den efterhånden berømte broklap på jernbanebroen over Limfjorden, var sejlet fra Frederikshavn.

Men hos firmaet DBB Salvage i Århus, der ejer kranen, afviser man, at kranen er sejlet mod Aalborg for at løfte broklappen på plads.

Ankommer fredag aften

- Den ankommer engang sent fredag aften eller natten til lørdag til Aalborg med en opgave hos Bladt Industries, oplyser en talsmand fra DBB Salvage.

Hos Bladt Industries bekræfter projektleder Poul Riskjær, at kæmpekranen skal arbejde for firmaet.

- Vi skal have løftet en cirka 700 tons tung stålkonstruktion til tysk vindmølleindustri over på en kæmpeflåde, der med hjælp fra slæbebåde skal trække stålkonstruktionen til et område i det tyske vadehav, hvor tyskerne er ved at opstille havvindmøller. Og da Samson har en løftekapacitet på 800 ton, er det naturligt at vi bruger Samson, fortæller projektlederen.

Dato fortsat ukendt

Så nordjyderne får altså en lang næse, hvis de spotter kæmpekranen og tror, at den skal sætte broklappen på plads på Jernbanebroen.

En dato for opsætningen af broklappen holder Banedanmark fortsat tæt til kroppen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Hun blev sur over, at festen sluttede
Luk