Lange ventelister til nye lejligheder i byen

Omkring 350 er blevet skrevet op i tre boligprojekter i Hjørrings centrum, der er indflytningsklare indenfor det næste år

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Der er tilsyneladende lejere nok til de 203 lejligheder, som tre boligforeninger er ved at få bygget i centrum af Hjørring.

I sidste uge holdt bygherre og håndværkere rejsegilde på Bispegården på den tidligere Garni grund, hvor der skal være 51 boliger, herunder 27 almene familieboliger.

- Der er en rimelig stor interesse for byggerier. Vi har lige talt sammen, at der er 90 ansøgere til de almene boliger. Ungdomsboligerne kommer senere, oplyser direktør Jens Ole Jørgensen fra Bolig Hjørring, der skal administrere udlejningen for bygherren Boligforeningen af 1938.

Han regner med de første lejere kan flytte ind om et års tid.

For tre måneder siden holdt en anden bygherre et midtvejsgilde for byggeriet af 100 ældre- og seniorboliger på Svanelundsbakken få hundrede meter fra Bispegården, hvoraf Bolig Hjørring skal stå for udlejningen af 40 seniorboliger, og her er over hundrede skrevet op på en liste af interesserede.

Ældreboligerne har Hjørring Kommune anvisningen på, og her er ældre flyttet ind i de to første blokke i Svanelundsbakken. Her er der ifølge kommunens hjemmeside ikke nogen ledige boliger at søge på.

Der er en endnu større søgning til det tredje boligbyggeri Svanehusene, hvor Boligselskabet af 1964 får bygget 52 almene boliger i to punkthuse.

- Vi har 150 personer på en venteliste, og vi er nu begyndt på udlejningen. Lejlighederne bliver opført som almene familieboliger, og det kommer lidt bag på os, at det er plus 50’ere, som er målgruppen, udtaler driftschef Mikki Frandsen fra Domea Boligcenter Hjørring, som administrerer udlejningen af de nye lejligheder.

Her er tidsplanen, at indflytning i to tårne med seks og ti etager kan ske 1. juni og 1. august 2014.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.