Langtidsledige på vej mod fag og arbejde

240 nordjyder skal i gang med uddannelse med hjælp fra Vækstforums EU-midler

Om et år vil 240 langtidsledige kunne have gennemført en 15-25 ugers individuelle opkvalificering til nye job. Det første hold begyndte på AMU Nordjylland i Aalborg i denne uge. Faglærer Birger Jensen ridser målet op.

Om et år vil 240 langtidsledige kunne have gennemført en 15-25 ugers individuelle opkvalificering til nye job. Det første hold begyndte på AMU Nordjylland i Aalborg i denne uge. Faglærer Birger Jensen ridser målet op.

NORDJYLLAND:240 langtidsledige nordjyder får i løbet af det kommende halvår chancen for at få en uddannelse som faglærte.

Det storstilede projekt ”kvalificering til job” blev indledt i denne uge, da de første 80 deltagere mødte ind på et af de 13 uddannelsessteder under voksen- og efteruddannelsescentrene VEU-Center Nord og VEU-Center Aalborg-Himmerland.
I Projektet får hver deltager kortlagt sine kompetencer og der bliver lagt en individuel plan for opkvalificering med udgangspunkt både i den enkeltes kompetencer og i analyser af, hvor der er, og hvor der bliver vækst på det nordjyske arbejdsmarked. Forløbet består af både uddannelse og virksomhedspraktik.

Uden reel uddannelse

Deltagerne er mellem 30 og 59 år, de fleste er ufaglærte, og for de få faglærte gælder, at deres fag ikke længere eksisterer, eller at deres kompetencer er forældede.

Forventningen er, at en del af deltagerne på den tid kan nå at erhverve sig en faglært uddannelse.
Virksomhedspraktik er en obligatorisk del af forløbet, og projektets ophavskvinde, sekretariatsleder Jill Ellermann, AMU Nordjylland, har stærke forhåbninger om, at virksomhederne vedkender sig opgaven.

70 i ordinær beskæftigelse

Af de 240 tilmeldte er vurderingen hos VEU-centrene, at omkring 70 at kommer i ordinær beskæftigelse som direkte resultat af projektet, mens 22 forventes at stå med et svendebrev, når det halve år er gået.
Erfaringsmæssigt vil nogle falde fra af forskellige grunde, men tilrettelæggerne tror på, at i hvert fald 214 deltagere vil komme i gang på en eller anden måde og dermed kommer fri af deres status som langtidsledige.

Forløbet er finansieret med en bevilling på 14 millioner kroner fra Vækstforum Nordjylland - midler, der hidrører fra EUs strukturfonde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden