Ålbæk

Launis fusionerer med Tenax Sild

To af Danmarks traditionsrige fiskevirksomheder har besluttet at lægge aktiviteterne vedrørende sild, fiskefrikadeller, kaviar og pate sammen

Launis A/S fortsætter med aktiviteterne rejer og røgvarer.Arkivfoto: Peter Broen

Launis A/S fortsætter med aktiviteterne rejer og røgvarer.Arkivfoto: Peter Broen

AALBÆK:Familierne bag to af Danmarks traditionsrige fiskevirksomheder, Tenax Sild A/S og Launis A/S, grundlagt i henholdsvis 1987 og 1958, har besluttet at lægge aktiviteterne vedrørende sild, fiskefrikadeller, kaviar og pate sammen.

Tenax Sild A/S overtager med virkning fra 1. maj 2018 aktiviteterne sild, fiskefrikadeller, kaviar og pate fra Launis A/S.

Launis A/S fortsætter med aktiviteterne rejer og røgvarer. Det oplyser firmaerne i en pressemeddelelse.

- Sammenlægningen af de to enheder vil skabe en virksomhed, der vil være Danmarks absolut største virksomhed indenfor slicieforædling og fiskefrikadeller, og som vil kunne matche de krav, der i dag stilles fra detailhandlens og foodservice operatørernes side i form af innovation, kvalitetssikring og leveringssikkerhed, lyder det.

De to virksomheder komplementerer hinanden med hensyn til produktsortiment og kundesammensætning, siger Michael Pedersen, og uddyber:

- For Tenax Sild A/S har det været vigtigt at sikre og udbygge vores position på det danske og udenlandske marked for kvalitetssild, fiskefrikadeller, kaviar og pate. Med den nye konstellation er jeg sikker på, at vores strategi om at vokse indenfor detail og foodservice vil lykkes.

Gert Nielsen, Launis A/S, siger:

- Det giver god mening at slå disse to enheder sammen - vores virksomheder danner tilsammen en helhed. Det har været et afgørende punkt i min beslutning, at Tenax Sild A/S ønsker at fortsætte produktionen i Ålbæk.

I forbindelse med overtagelsen indtræder Gert Nielsen i ejerkredsen og bestyrelsen for Tenax Sild A/S. Anette Ladefoged fortsætter som adm. direktør for Tenax Sild A/S.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.