Museer

Lav selv trælegetøj på museet i ferien

Bedstefars legetøj var hjemmelavet.Arkivfoto: Michael Koch

Bedstefars legetøj var hjemmelavet.Arkivfoto: Michael Koch

FREDERIKSHAVN:Foråret er på vej, og årstiden kan byde på skønt vejr, hvor man igen kan begynde at komme ud i den dejlige natur. Men vejret kan lige såvel vise sig bedst til indendørs sysler. I begge tilfælde er en tur til det skønne Bangsboområde helt oplagt i vinterferien. Her er den skønne have omkring herregården, botanisk have og skoven med dyrehaven.

På museet på Bangsbo er der åbent alle hverdage i vinterferien.

Inde i værkstedet på museet arbejdes der med gammeldags hjemmelavet trælegetøj. Her kan alle børn komme ind i træværkstedet og lave deres eget trælegetøj. Museets forvalter har fundet gamle modeller på traditionelt legetøj frem, sådan som man selv lavede det i gamle dage.

Museet er åbent alle hverdage, og værkstedet er åbent tirsdag og torsdag i uge 8 kl. 11-15.

På Bangsbo Fort fortæller museet en stor hemmelighed, flere 100 kilometer lang. Om den olierørledning, der blev etableret under den kolde krig til forsyning af den danske hær. Olierørledningen kom i land ud for Sulbæk, og blev kontrolleret her fra området. Bangsbo Fort er åbent både i uge 7 og 8, hvor der er gratis guidet tur for museets gæster alle hverdage kl. 13.

Nordjyllands Kystmuseum har afdelinger i Sæby, Skagen, Bangsbo ved Frederikshavn og Bangsbo Fort, hvor der er udstillinger og aktiviteter i hele efteråret. Mere på www.kystmuseet.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst