Lav selv trælegetøj på museet i ferien

Bedstefars legetøj var hjemmelavet.Arkivfoto: Michael Koch <i>© Michael Koch</i>

Bedstefars legetøj var hjemmelavet.Arkivfoto: Michael Koch © Michael Koch

FREDERIKSHAVN:Foråret er på vej, og årstiden kan byde på skønt vejr, hvor man igen kan begynde at komme ud i den dejlige natur. Men vejret kan lige såvel vise sig bedst til indendørs sysler. I begge tilfælde er en tur til det skønne Bangsboområde helt oplagt i vinterferien. Her er den skønne have omkring herregården, botanisk have og skoven med dyrehaven.

På museet på Bangsbo er der åbent alle hverdage i vinterferien.

Inde i værkstedet på museet arbejdes der med gammeldags hjemmelavet trælegetøj. Her kan alle børn komme ind i træværkstedet og lave deres eget trælegetøj. Museets forvalter har fundet gamle modeller på traditionelt legetøj frem, sådan som man selv lavede det i gamle dage.

Museet er åbent alle hverdage, og værkstedet er åbent tirsdag og torsdag i uge 8 kl. 11-15.

På Bangsbo Fort fortæller museet en stor hemmelighed, flere 100 kilometer lang. Om den olierørledning, der blev etableret under den kolde krig til forsyning af den danske hær. Olierørledningen kom i land ud for Sulbæk, og blev kontrolleret her fra området. Bangsbo Fort er åbent både i uge 7 og 8, hvor der er gratis guidet tur for museets gæster alle hverdage kl. 13.

Nordjyllands Kystmuseum har afdelinger i Sæby, Skagen, Bangsbo ved Frederikshavn og Bangsbo Fort, hvor der er udstillinger og aktiviteter i hele efteråret. Mere på www.kystmuseet.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden