Lav verdens bedste mad

Chr. Bitz fortæller om sundt, hurtigt og lækkert

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DYBVAD:I år er der masser af arrangementer i forbindelse med, at Dybvad Brugs har 100-års jubilæum

I den forbindelse holder Dybvad Skole og brugsen i samarbejde en temauge, hvor sund morgenmad og brunch er på menuen i uge 41.

Otte skoleklasser bruger en del af deres fleks-uge på at have mad, motion og sundhed på programmet, og hver laver forskellige skoleklasser mad. Det kan nemlig sagtens læres at lave sund og spændende mad.

Skolen har udarbejdet en madplan, hvor opskrifter på bruchpandekager med havregryn, brunchboller, græsk yoghurt m. mysli og æblekompot, jordbær-banan smoothie og æg-og baconmuffins er på favoritlisten - retter, der nok kan få appetitten til at stige. Og Dybvad Brugs leverer alt brød, grøntsager, mel, æg, pålæg og drikkevarer som gave til skoleprojektet.

Alle skoleklasser får på den måde hjemmelavet brunch ved 11-tiden kl 18 dørene og Bi kl 19

Onsdag den 7. oktober kommer Christian Bitz så på besøg i Dybvad Hallen. Han er uddannet cand.scient. i human ernæring og forskningschef på Herlev Hospital. Bitz fem bøger har alle toppet bestsellerlisterne og er desuden udgivet i flere lande. Han har også tidligere været fast ekspert på TV2’s Go’ Morgen Danmark, ernæringsekspert og vært på DR’s forbrugerprogram ”Madmagasinet Bitz & Frisk” - samt klummeskribent i Berlingske og iForm.

Christian Bitz fporstår at få Danmark til at lytte - og derfor helt sikkert også Dybvads børn, unge og ældre. Hans mission er klar: sundhed skal smage og føles fantastisk og ikke baseres på hokus-pokus-helse eller asketiske kostprincipper. Sundhed tager udgangspunkt i den enkelte, der med små, realistiske ændringer kan blive sundere og gladere. Det er ikke en revolution.

Og for en flad 50’er kan alle komme med i Dybvad Hallen, hvor dørene åbner kl. 18 - og Bitz går på kl. 19. Inden foredraget kan gæsterne, se alt det, eleverne har arbejdet med de første tre dage - ved hjælp af en billedserie.

Hans handler om verdens bedste hvordan man får verdens bedste dag -

- Vi synes jo, det er vigtigt at unge mennesker lærer at spise sundt uden at det er kedeligt. Og samtidig er det netop et indslag i jubilæumsåret. Men jeg vil da ikke afvise, at samarbejdet med skolen bliver en tilbagevendende begivenhed. Ugens tema går fint i tråd med Christian Bitz foredrag, fortæller brugsuddeler Preben Madsen.

Der er smagsprøver ved boderne - og så kan du opleve en foredragsholder, der på underholdende vis giver konkrete redskaber og motivation til at opnå den sunde livsstil, helt uden løftet pegefinger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.