Lavere varmepriser på vej

Barmarksværket i Astrup vil erstatte dyr naturgas med træpiller.

Astrup Varmeværk bliver formentlig det tredje af Mariagerfjord Kommunes fem barmarksværker, der etablerer et alternativ til naturgassen. Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Astrup Varmeværk bliver formentlig det tredje af Mariagerfjord Kommunes fem barmarksværker, der etablerer et alternativ til naturgassen. Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

ASTRUP:Byrådet bevilger på sit møde torsdag Astrup Varmeværk en kommunegaranti på 2,5 millioner kroner, og dermed synes værket på vej til at blive det tredje af fem barmarksværker i Mariagerfjord, der etablerer et alternativ til naturgassen, skriver NORDJYSKE Stifstidende tirsdag.

Pengene lånes efter værkets plan i Kommunekredit og skal bruges til et træpillefyr.

Hensigten er at opnå en bedre driftsøkonomi, for selvom Astrup kun lige akkurat er i top 30 blandt de 35 barmarksværker, der af Folketinget har fået lov at supplere med op til 1 MW varme hentet fra biomasse, så har varmeprisen også dér været en belastning.

- Gasprisen har ikke været helt så højt oppe i det seneste halvandet år, som den tidligere har været, men jeg har selv været oppe at betale 35.000-36.000 om året, og selvom jeg har en større ejendom, er det noget, man kan mærke, bemærker bestyrelsesformand Jesper Henriksen, der ikke er meget for at sætte tal på den ventede besparelse. Værket er i gang med andre initiativer, der trækker i hver sin retning, plus og minus, og en konsulent er p.t. i gang med at regne på det samlede facit. Jesper Henriksen er dog sikker på, at det ender med en - væsentlig - besparelse for brugerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.