Ledig hånd til ældre

Seniorråd vil inddrage ledige til praktisk hjælp og inviterer til debat

Karl Christensen, formand for seniorrådet - ønsker at trække på kontanthjælpsmodtagere til at yde praktisk hjælp til de allersvageste af vore ældre medborgere. Arkivfoto. <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Karl Christensen, formand for seniorrådet - ønsker at trække på kontanthjælpsmodtagere til at yde praktisk hjælp til de allersvageste af vore ældre medborgere. Arkivfoto. Pressefotograf Henrik Bo

MARIAGERFJORD:Gør brug af ledige hænder.

Lad kontanthjælpsmodtagere yde praktisk hjælp til de allersvageste af vore ældre medborgere.

Og beløn eventuelt de ledige med en bonus oven i kontanthjælpen.

Forslaget lyder fra seniorrådet i Mariagerfjord Kommune, som inviterer til en drøftelse med såvel udvalget for sundhed og omsorg som arbejdsmarkedsudvalget.

Begge tager imod invitationen.

”Det er jo et paradoks, at mange hænder er ledige på overførselsindkomster samtidig med, at der mangler hænder i ældreplejen”, skriver seniorrådet.

Dets formand, Karl Christensen, Hadsund, understreger, at det ikke handler om at tage arbejde fra folk organiseret inden for ældreplejen.

En hjælpende hånd

- Men der ligger jo mange opgaver, som trænger til at blive løst, men ikke bliver det. Eksempelvis at blive fulgt til et lægebesøg, til fodbehandling eller bare at gå en lille tur.

Alt sammen noget, der kunne give et lille pust og måske skabe glæde i den ældres hverdag. Bare at være der kan jo være givende på mange måder, siger Karl Christensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.