Skolevæsen

Legeland udvider under konflikt

Jumboland regner med ekstra rykind af børn, når skolerne går ned på vågeblus

Jumboland holder længere åbent, hvis der altså er et behov. Arkivfoto: Claus Søndberg

Jumboland holder længere åbent, hvis der altså er et behov. Arkivfoto: Claus Søndberg

AALBORG:De fleste skoler går ned på vågeblus, hvis lærerkonflikten ender i lockout. Men et sted står man klar til at tage imod børnene.

Jumboland udvider efter påske åbningstiden, så legelandet allerede fra kl. 8 kan tage imod konfliktramte børn. Normalt åbner det indendørs legeland først kl. 10, men den truende lockout skaber et behov for pasning.

Positive reaktioner

Jumboland understreger dog, at man ikke tilbyder børnepasning som sådan.

- Børn skal ledsages af voksne til at holde opsyn. Det er kun børn over 10 år, som kan komme uledsaget i Jumboland.

Vi tilbyder i denne situation, at Jumboland kan benyttes af forældre til for eksempel at lave sammenpasningsordninger. Altså hvor forældre eventuelt skiftes til at passe en større gruppe børn, siger Jeanett Marks, som driver Jumboland sammen med sin mand Gary Marks.

Legelandet åbner også kun tidligere end normalt, hvis der kommer reservationer. Indtil videre har Jumboland kun annonceret den udvidede åbningstid via Facebook. En melding som i øvrigt har affødt en stribe positive reaktioner fra voksne.

Ekstra personale indkaldt

Legelandet er godkendt af brandmyndighederne til 550 personer, og i den specielle situation er der gratis adgang for voksne på alle hverdage.

- Vi har overvejet, hvad vi skal gøre, hvis der kommer rigtig mange børn og næsten ingen voksne. Det kunne skabe problemer, hvis der kun er 10-årige inde i hallen, men vi er vant til at håndtere mange børn, så det skal nok gå, siger Jeanett Marks, som har indkaldt ekstra personale i et omfang, der svarer til en travl weekend.

Selv ramt af konflikt

Hun afviser, at Jumboland blander sig i den faglige konflikt med et pasningsmulighed til børnene.

- Både arbejdsgiveren og lærerne har jo udtalt, at konflikten ikke skal gå ud over børnene, så nej, det synes jeg ikke, at vi gør,

Hun afviser også, at Jumboland udnytter en konflikt til at tjene ekstra.

- Vi lukker voksne gratis ind, og så har vi ekstra personale på arbejde, så det går vist nogenlunde lige op, siger Jeanett Marks, som har to børn på 14 og 16 år, som også bliver berørt af lærerkonflikten.

- Især den ældste, som skal til eksamen snart, vil vist noget hellere i skole.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst