Lendum piller ved en dyr varme

Kraftvarmeværk søger om godkendelse af biobrændsel anlæg, der kan give besparelse på 28 pct og fjerne værket fra listen over landets 30 dyreste varmeværker.

LENDUM:Godt 200 husstande i Lendum kan se frem til, at deres varmeregning falder med godt en fjerdedel i forhold til den nuværende afregningspris.

Det er en forventet konsekvens af, at Lendum Kraftvarmeværk har fremskredne planer om at investere mellem 2,5 og 3 millioner kroner i et biokedelanlæg.

Med en varmepris på 800 kroner pr. forbrugt MWh er Lendum med på listen over Danmarks 30 dyreste varmeværker.

Investeringen vil ifølge en beregning medføre en nedsættelse med 28 procent på varmeprisen. Det svarer til besparelse på 230 kroner pr. MWh. Beløbene er uden moms.

Omregnet svarer det også til, at en gennemsnitsforbruger i Lendum får en årlig besparelse på 4.600 kroner inklusive moms.

Følge af energiaftale

Det er regeringens energiaftale fra marts 2012, der åbnede for, at det naturgasfyrede barmarksværk i Lendum kan investere i en supplerende kedel med billigere brændsel end naturgas.

Værkets projektforslag er i øjeblikket ude i høring før en godkendelse i byrådet.

Planen er at opføre det nye anlæg i løbet af vinteren og foråret 2013.

Udvidelse til nabogrund

Anlægsudgiften på mellem 2,5 og 3 millioner kroner er et foreløbigt overslag over, hvad gennemførelse af projektforslaget vil koste.

Der skal opføres en tilbygning til varmeværket, hvori den nye kedel skal stå. Desuden skal der laves en lagergrav til træpiller/biobrændsel med direkte indmadning til kedlen via et snegle- eller stokersystem.

For at det kan lade sig gøre, er det en forudsætning, at kraftvarmeværket kan købe en del af nabogrunden, som Hjørring Vandselskab ejer.

Det er dog ikke noget problem, idet vandselskabet allerede har givet en accept.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.